10% korting op alle fauteuils* | Bekijk actie

10% korting op alle fauteuils* | Bekijk actie

En dan is het zover: je prachtige nieuwe leren bank staat bij jou thuis en wat ben je er blij mee. Je gaat er op zitten of liggen, drinkt er kopjes thee en koffie, knuffelt er je kinderen: kortom, de leren bank wordt gebruikt. Wanneer een meubelstuk intensief gebruikt wordt, laat dat nu eenmaal sporen na. Bij een leren bank of fauteuil is dat niet anders. Maar natuurlijk wil je wel graag dat je leren bank mooi blijft en lang meegaat. Montèl geeft jou in deze blog tips voor het onderhoud van leer zodat jouw leren bank het pronkstuk van de kamer blijft.

Tips en weetjes over het onderhoud van een leren zitmeubel

Leer is een natuurproduct en gaat daardoor altijd licht plooien. Wanneer je het zitmeubel aanschaft is het leer vrij strak en weinig doorleefd. De stramheid van de vering en de vulling neemt in het begin snel af, waardoor het leer begint te plooien. Dit hoort nu eenmaal bij leer en maakt een leren zitmeubel juist mooi. Om te voorkomen dat er niveauverschillen in de kussens ontstaan of dat er maar één hoek van de bank erg begint te plooien, kun je de kussens regelmatig opschudden, omdraaien en gelijkmatig gebruiken. Houd de leren bank zoveel mogelijk uit direct zonlicht, droge lucht en zet het niet naast een centrale verwarming. Zo zorg je ervoor dat de bank niet gaat craqueleren en flets wordt.

Protexx premium XXL

Als je de leren bank goed wilt in optimale conditie wilt houden, is het handig om de leren bank regelmatig met een geadviseerde verzorgingsset te onderhouden. Je kunt de verschillende leersoorten verdelen in:

  • Afgedekt leder

  • Open geschuurd leder

  • Gewaxte en geoliede leder

De Protexx Premium XXL biedt voor elke leersoort een gespecialiseerde verzorgingsset. Deze bevat hoogwaardige en veilige producten om het leder te reinigen, te voeden en te beschermen. Door de bank regelmatig te onderhouden blijft het leer van je bank soepel en gaat het langer mee. Wil je meer informatie over Protexx Premium XXL? Lees het op de informatiepagina.

Kom naar de winkel

Wil jij je leren bank goed onderhouden en wil je er met één van onze specialisten over praten? Kom dan naar één van de Montèl vestigingen. Onze adviseurs helpen je graag. Geen leren zitmeubel? Geen probleem we geven ook onderhoudstips voor stof

 

Delen via Social Media

Gerelateerde artikelen

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een hoekbank kan een hoek aan de linker- en rechterkant hebben. Maar hoe kies je de juiste hoek? 1001...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een bank kun je op verschillende manieren plaatsen in de woonkamer. Zo plaats je jouw bank optimaal in de...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Wil je lang van jouw bank genieten? Zorg dan voor het juiste onderhoud van de bank. Ontdek de praktische...