10% korting op de hele collectie* | Bekijk actie

10% korting op de hele collectie* | Bekijk actie

Set Descending Direction
Set Descending Direction
Eettafels 

Een eettafel wordt ook wel het sociale middelpunt genoemd in vele huishoudens. Een eettafel is namelijk niet alleen de plek waar ’s avonds met het gezin gegeten wordt, maar ook de plek waar je kinderen uren spelend kunnen doorbrengen of waar je in het weekend lekker kan borrelen met vrienden. Oftewel, de plek waar je gezellig tijd met elkaar doorbrengt. Daarom is het kiezen voor de juiste eettafel erg belangrijk. 

Het perfecte formaat

De perfecte eettafel biedt plek voor iedereen en staat niet in de weg. Het formaat speelt hierbij een belangrijk rol. Een grote tafel is fijn omdat hieraan meerdere personen kunnen plaatsnemen. Ideaal wanneer je een groot gezin hebt. Maar wanneer de eettafel in de weg staat, zal dit op de lange termijn gaan irriteren. Houd daarom rekening met een looppad achter de stoelen van ongeveer 1,20 meter. Zo kan de tafel gemakkelijk gepasseerd worden, zelfs wanneer een stoel naar achteren wordt verschoven.

Welk design past bij jou?

Een eettafel neemt een prominente plaats in en daarom moet het design passen bij de rest van het interieur. De eettafels van Montèl bieden volop keuze. De designs variëren van strak en trendy tot knus en landelijk. Denk daarnaast ook na over het materiaal. Hout heeft bijvoorbeeld een warme uitstraling terwijl een witte tafel met metalen poten er weer heel modern uitziet. Twijfel je over de kleur? Neem dan een blijvend element in je interieur als uitgangspunt, zoals de vloer, een bank of een kast. .