10% korting op alle fauteuils* | Bekijk actie

10% korting op alle fauteuils* | Bekijk actie

Set Descending Direction
Set Descending Direction
Hanglampen

Een hanglamp is vrijwel onmisbaar in iedere ruimte. Wanneer je op een donkere avond binnenkomt, verlicht een hanglamp vaak als eerste de ruimte. Dit type lamp is namelijk vaak de basisverlichting die ervoor zorgt dat je je weg in huis kunt vinden. Let daarbij wel op de lichthoeveelheid. Een felle lamp is bijvoorbeeld prettig wanneer je ergens naar op zoek bent, maar wanneer je een gezellig avondje op de bank wilt hangen, zit je daar niet op te wachten. Een hanglamp met dimmer biedt dan uitkomst. Sfeervolle avonden gegarandeerd!

Hanglampen in talloze designs

Een mooie hanglamp voorziet het gehele interieur van de juiste sfeer. Hierbij is het niet alleen van belang dat een hanglamp zijn functie vervult, maar ook dat deze past bij de rest van het interieur. Bij Montèl kun je uit diverse designs kiezen. Deze designs zijn allemaal vormgegeven door onze eigen ontwerpers zodat elk model de perfecte balans biedt tussen uitstraling, kwaliteit en prijs. Bovendien slaag je bij Montèl gegarandeerd voor elke interieurstijl dankzij het grote keuzeaanbod. Kies uit talloze vormen, materialen en kleuren. Van strakke, moderne modellen tot klassieke exemplaren met kap: er is volop variatie.

Welke vorm past bij de ruimte?

De vorm van een eventuele lampenkap bepaalt voor een groot deel de lichtopbrengst in de ruimte. Daarom is het verstandig om het type hanglamp af te stemmen op de ruimte waarin deze komt te hangen. Wanneer een hanglamp bijvoorbeeld de enige lichtbron is in de ruimte, kun je het beste voor een model kiezen dat naar alle kanten licht verspreidt. Is de ruimte voorzien van aanvullende verlichting? Dan kun je ook kiezen voor een koepelvormige armatuur die alleen neerwaarts licht verspreidt naar bijvoorbeeld de eetkamertafel. Let bovendien ook op de hoogte van de hanglamp. Hoe hoger deze zal hangen, hoe groter de lichtinval zal zijn.