10% korting op alle fauteuils* | Bekijk actie

10% korting op alle fauteuils* | Bekijk actie

Hoekbank: links of rechts?

Een hoekbank is ontzettend populair in de woonkamers. Je kunt er met meerdere personen tegelijk op zitten en als je er eens alleen op zit, kun je heerlijk languit met je benen op de bank. Als je een hoekbank aanschaft, is er naast keuze in kleuren en designs ook keuze in de plek van de hoek. Je kunt namelijk kiezen voor een hoek aan de linker- en rechterkant. Maar welke hoek past het beste in jouw woonkamer? Veel mensen kiezen een hoekbank die dezelfde hoek heeft als de ruimte waarin de bank staat. Maar dit is niet altijd de beste keuze. Wil je weten of de hoekbank met linker- of rechterhoek beter in jouw woonkamer past? Lees dan snel deze blog, we vertellen je er graag meer over.

Het raam

Een hoekbank die dezelfde hoek heeft als de ruimte wordt vaak gekozen. Je benut hiermee over het algemeen optimaal de ruimte. Echter is dit niet altijd de beste oplossing. Beschikt je woonkamer aan één of beide kanten over een raam? Dan kan het onhandig zijn om hier een gedeelte van de hoekbank te hebben. Je moet er namelijk rekening mee houden dat het raam open kan. Ook heb je hier te maken met gordijnen. Kun je de gordijnen niet goed dicht doen met de bank ervoor of heb je last van het gordijn als je op de bank zit? Dan is dit dus niet de beste oplossing voor je hoekbank. Let er daarnaast op dat de bank het uitzicht van je raam niet blokkeert, bijvoorbeeld als je kiest voor deze prachtige bank Montèl Traffic. Ramen zorgen voor licht en ruimtelijkheid. Dit wil je natuurlijk zo veel mogelijk vrij houden.

Verschillende hoeken

Wil je geen standaard hoekbank? Ga dan voor de Montèl Infiniti Square met een mooie ronde hoek. Cirkels en bogen zijn een designtrend en dat zie je terug in onze Infiniti Square. Het maakt de looks van deze bank met luxe dikke kussens nóg uitnodigender. 

Houd rekening met de meubels

Heb je grote meubels in de woonkamer staan die je niet kunt of wilt verplaatsen? Hou hiermee ook rekening met het kiezen van de hoek van je hoekbank. Zorg ervoor dat de hoekbank hier vrij van staat, zodat je gemakkelijk nog bij je andere meubels kunt komen. Kies je bijvoorbeeld voor de stijlvolle bank Montèl Hampton? Dankzij de grote hoek, die zowel links als rechts mogelijk is, heeft de bank voldoende ruimte nodig. Door de meubels niet te dicht op elkaar te zetten, behoud je bovendien de ruimtelijke uitstraling. Hou ook rekening met bijvoorbeeld kasten, waarvan je de deurtjes nog steeds gemakkelijk open kunt doen en bij de inhoud komt als deze bij de bank staat.

Twijfel je? Maak een afspraak

Kom je er niet helemaal uit welke hoekbank het beste in jouw interieur past? Geen probleem! Maak gerust een afspraak met onze interieuradviseurs. Zij helpen je graag met het maken van de juiste keuze. Wil je meer inspiratie op doen of alle trends zien op het gebied van banken Bestel dan ons nieuwe, gratis magazine en laat je inspireren. 

 

Gerelateerde artikelen

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een bank kun je op verschillende manieren plaatsen in de woonkamer. Zo plaats je jouw bank optimaal in de...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Wil je lang van jouw bank genieten? Zorg dan voor het juiste onderhoud van de bank. Ontdek de praktische...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Je woonkamer is een van de leukste ruimtes in huis om in te richten. Het is de plek waar iedereen gezellig...