Set Descending Direction
Set Descending Direction

Fauteuils

Een fauteuil maakt je zithoek helemaal compleet. Wanneer je op zoek gaat naar een mooie fauteuil, kies dan een model dat past bij de rest van het interieur. Dit kan lastig zijn, want hoe weet je nu welke fauteuil matcht met je andere meubels, zoals de bank? Bij de keuze voor de kleur, kun je op safe spelen en kiezen voor dezelfde kleur die ook andere meubels hebben. Wil je juist een speels effect creëren? Kies dan voor een opvallende en gewaagde kleur die in dezelfde kleurfamilie zit als de rest van de meubels. Ook lopen de designs uiteen van modern tot klassiek. Wat je ook mooi vindt: bij Montèl slaag je gegarandeerd. De hele collectie is eigen ontwerp en daardoor kunnen veel fauteuils aangepast worden aan jouw wensen, of het nu gaat om de kleur of het materiaal. En dat voor een mooie, scherpe prijs.

Comfortabel zitten

Een fauteuil moet niet alleen mooi zijn, maar ook comfortabel zitten. Dit is voor iedereen verschillend en kan afhankelijk zijn van de functie van het meubel. Zo kan een mooie draaifauteuil, die zowel een zakelijke als comfortabele uitstraling heeft, erg geschikt zijn voor een kantoor. Zoek je juist een fauteuil voor bij je zithoek als luie stoel waarin je misschien zelfs een dutje wilt doen? Dan is een fauteuil met een dikke, zachte zitting die naar achteren afloopt wellicht wat je zoekt. Bedenk ook goed wat voor soort armleuning je fijn vindt. Een fauteuil met een ronde of schuine armleuning is comfortabeler wanneer je graag lekker onderuit hangt. Wil je juist rechtop zitten en je armen goed ondersteunen? Kies dan voor een rechte leuning. 

Leer of stof?

Bij het uitzoeken van een fauteuil, zul je jezelf af moeten vragen voor welke bekleding je kiest. Hierbij heb je de keuze uit stof of leer. Leer heeft een luxe uitstraling en blijft erg lang mooi. Ook is leer praktisch omdat je dit materiaal gemakkelijk kunt afnemen wanneer je eten of drinken hebt gemorst. Stof heeft daarentegen een meer gezellige uitstraling. Veel mensen vinden ook dat een stoffen fauteuil lekkerder zit, omdat dit materiaal zachter aanvoelt. Bij Montèl worden de stoffen en lederkwaliteiten streng getest op duurzaamheid en kleurbehoud zodat je jarenlang van je fauteuil kan genieten.