10% korting op alle fauteuils* | Bekijk actie

10% korting op alle fauteuils* | Bekijk actie

Set Descending Direction
Set Descending Direction
Salontafels voor iedere zithoek

Een salontafel is vaak het middelpunt van de huiskamer, ook wel het kloppend hart van de zithoek genoemd. Alle meubels worden namelijk rondom de salontafel geplaatst. Bovendien is de salontafel dé centrale plek waar alles zich afspeelt in de kamer: de koffie wordt er geserveerd, er worden boeken, kranten en tijdschriften neergelegd, en ’s avonds komt er een heerlijk glas wijn met smakelijke versnaperingen op te staan. Kortom: de salontafel is gezellig, praktisch en mag in geen enkele woonkamer ontbreken.  

Een passende salontafel

Omdat de salontafel veel ruimte in beslag neemt en daardoor mede de uitstraling van de ruimte bepaalt, is het van belang dat je een design kiest dat helemaal voldoet aan jouw wensen en past bij je andere meubels. Bij Montèl heb je keus genoeg. Onze uitgebreide collectie bestaat uit tafels met een stijlvol design en zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Kies bijvoorbeeld voor een houten exemplaar met robuuste poten wanneer je een landelijk interieur hebt. Zoek je voor je moderne woonkamer een passend model? Dan is een glazen exemplaar met strakke dunne poten wellicht iets voor jou.

Praktisch

Een salontafel moet niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch. Een salontafel moet namelijk voldoende ruimte bieden voor alles wat je erop wilt zetten én niet in de weg staan. De afmetingen en de vorm van de tafel zijn hierbij van belang. Zo kunnen salontafels aanzienlijk verschillen in hoogte. Ergonomisch gezien is het aan te raden om een tafel te kiezen die even hoog of 10 cm lager is dan de armleuning van de bijbehorende bank. Qua vorm heb je keuze uit een rechthoekig of rond model. Een rechthoekig exemplaar past perfect bij een hoekbank of wanneer twee banken haaks op elkaar geplaatst zijn. Wil je juist de strakke ruimte breken? Kies dan voor een ronde tafel.