Tot €500.- korting op jouw aankoop* | Bekijk actie

Tot €500.- korting op jouw aankoop* | Bekijk actie

De bank is vaak één van de blikvangers van de woonkamer. Wanneer je net een stoffen bank hebt gekocht is het fijn als de bank er na verloop van tijd nog mooi en schoon uitziet. Maar de bank is een meubelstuk die intensief gebruikt wordt. Er wordt op gedronken (soms gegeten), kinderen spelen er op en misschien heb je wel een huisdier die er ook graag op ligt. Hoe houd je je stoffen bank dan mooi? In deze blog krijg je tips over hoe je jouw stoffen bank het beste kunt onderhouden. Zo geniet je nog jaren van jouw bank.

Tips voor het onderhouden van je stoffen bank

Allereerst zijn er een aantal zaken waar je niet veel aan kunt doen bij een stoffen bank. Een stoffen bank gaat nu eenmaal iets verzakken en plooien, afhankelijk van het type stof en vulling. Dit is normaal omdat de stof bij aankoop vrij strak en weinig doorleefd is. Om ernstige plooivorming, verzakking en niveauverschillen te voorkomen is het handig om de kussens regelmatig op te schudden en niet altijd op dezelfde plekken te zitten. Heb je last van pilling op de bank? Gebruik dan een pluizenkam of textieltondeuse. Tot slot is het belangrijk om je stoffen bank niet in direct zonlicht of dichtbij een warmtebron te zetten. Dit voorkomt, net als het wekelijks stofzuigen van je bank, verkleuring van de stof.

Protexx Premium XXL Textiel

Wil je de bank preventief beschermen tegen vlekken? Laat jouw nieuwe bank dan voor gebruik beschermen met Protexx. Deze behandeling beschermt tegen de meeste vlekken op olie-,vet- en waterbasis. Zo krijgen vlekken van bijvoorbeeld eten of drinken geen kans om door de stof heen te dringen en blijvende vlekken te veroorzaken. Montél biedt het serviceprogramma Protexx Premium XXL Textiel aan, waarbij je vijf jaar bent verzekerd van service op vlekken. Wil je meer informatie over Protexx Premium XXL Textiel? Lees hier meer.

Kom naar de winkel

Ben je op zoek naar manieren om je stoffen bank goed te onderhoudenen wil je er met één van onze specialisten over praten? Kom dan naar één van de Montèl vestigingen of maak een afspraak. Onze adviseurs helpen je graag. Heb je een vlek op de stoffen bank en weet je zo snel niet wat je moet doen? Lees dan onze blog eerste hulp bij vlekken op stof.

 

Gerelateerde artikelen

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een hoekbank kan een hoek aan de linker- en rechterkant hebben. Maar hoe kies je de juiste hoek? 1001...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een bank kun je op verschillende manieren plaatsen in de woonkamer. Zo plaats je jouw bank optimaal in de...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Wil je lang van jouw bank genieten? Zorg dan voor het juiste onderhoud van de bank. Ontdek de praktische...