10% korting op de hele collectie* | Bekijk actie

10% korting op de hele collectie* | Bekijk actie

Hoe onderhoud ik mijn bank?

Wanneer je een nieuwe bank goed onderhoudt en regelmatig reinigt zul je extra lang plezier hebben van jouw Montèl aankoop. Aangezien ieder soort bank een ander onderhoud vergt, geven we je graag een aantal tips voor het onderhouden van jouw bank. Of je nu op zoek bent naar tips voor een regelmatig onderhoud of advies voor het verwijderen van vlekken; je leest het hier. Ontdek de handige tips van Montèl en laat je adviseren.

Het onderhouden van stoffen en leren banken

Het onderhoud van stoffen banken verschilt veel ten opzichte van het onderhoud van een leren bank. Aangezien een leren bank een vlak oppervlakte heeft, is vuil hierop eenvoudig te verwijderen. Dit kan bijvoorbeeld door een (vochtige) doek over de leren bank te halen. Bij een stoffen bank kan vuil zich verstoppen in het textiel. Hierdoor is het belangrijk dat je de kussens van een stoffen bank regelmatig opschudt. Daarnaast kun je de stoffen bank bijhouden door gebruik te maken van een textiel tondeuse. De textiel tondeuse wordt ook wel pluizenkam genoemd en is ontworpen voor het verwijderen van stof, pluisjes, bolletjes wol of haar. Ook voorkom je hiermee dat de stoffen bank gaat pillen na verloop van tijd. Ook een lederen bank kan veranderen in kleur en structuur. Zo zijn er na een aantal jaren vaak plooien zichtbaar in het leer. De een vindt dit juist een mooie verandering, de ander houdt de leren bank liever egaal. Houd daarnaast bij het indelen van jouw woning rekening met de locatie van de bank. Wanneer een bank in direct zonlicht of tegen een verwarming aan staat, kan dit invloed hebben op de kleur van de bank. Probeer dit te voorkomen wanneer je lang plezier wilt hebben van jouw nieuwe aankoop.

Vlekken op de bank verwijderen

Niets is vervelender dan vlekken op jouw bank. Het knoeien van eten of het omstoten van een glas drinken komt bij iedereen wel eens voor. Gelukkig zijn de meeste vlekken goed te verwijderen. Ontdek hier hoe je de vlekken het beste kunt verwijderen.

 • Een vaste substantie gemorst?
  Wanneer je een vaste substantie heeft gemorst op jouw bank is het noodzakelijk dat je dit direct verwijdert. Dit kan bijvoorbeeld met een lepel. Hiermee duw je de substantie niet verder in het weefsel. Dep de bank daarna droog met een tissue of een schone theedoek. 
   
 • Een vloeibare substantie gemorst?
  Dep de substantie voorzichtig droog met een tissue of schone theedoek. Wrijven heeft een tegengestelde werking, dus voorkom dit! De meeste vloeibare substanties, zoals (fris)dranken zijn te verwijderen met lauwwarm water. Herhaal dit een aantal keer tot de vlek weg is. Eventueel kun je de vlek nadrogen met een föhn. 
   
 • Een gekleurde, vloeibare substanties gemorst?
  Niets is vervelender dan gekleurde vlekken op de bank. Een rode wijn vlek is bijvoorbeeld erg lastig te verwijderen. Wanneer je dit niet snel verwijdert, zult je hier een blijvende vlek aan overhouden. Een rode wijn vlek op de stoffen of leren bank verwijder je eenvoudig door wat zout over de vlek te strooien. Laat dit even intrekken. Het zout zorgt namelijk voor een absorptie van de kleurstoffen. Reinig hierna de vlek met een doek met afwasmiddel, azijn en lauwwarm water. Ook kun je baking soda gebruiken in plaats van zout.

Kies voor een preventief onderhoud

Wanneer je kiest voor een preventief onderhoud van jouw bank, zullen vlekken en vuil gemakkelijker te verwijderen zijn. Laat jouw Montèl bank daarom voor aanschaf behandelen met Protexx Premium xxl. Dit unieke middel zorgt voor een beschermlaag op stoffen en leren bekleding. Hierdoor zijn vlekken en vuil eenvoudig te verwijderen van jouw bank. De beschermlaag van Protexx Premium XXL beschermt jouw bank maar liefst zeven jaar!

Kom inspiratie opdoen

Ben je op zoek naar inspiratie voor je nieuwe woonkamer? Bezoek dan een van onze vestigingen. Bij Montèl helpen we je graag met persoonlijk interieuradvies. Maak daarvoor een afspraak met een van onze verkoopadviseurs. Zij helpen je graag met je perfecte woonkamerinrichting.

Gerelateerde artikelen

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een hoekbank kan een hoek aan de linker- en rechterkant hebben. Maar hoe kies je de juiste hoek? 1001...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een bank kun je op verschillende manieren plaatsen in de woonkamer. Zo plaats je jouw bank optimaal in de...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Je woonkamer is een van de leukste ruimtes in huis om in te richten. Het is de plek waar iedereen gezellig...