10% korting op alle fauteuils* | Bekijk actie

10% korting op alle fauteuils* | Bekijk actie

Sustainable By Montèl

Mooi voor jou & lief voor het milieu

Bij Montèl werken we hard aan verduurzaming. Elke dag zetten we stappen
op weg naar een planeet die milieuvriendelijker en eerlijker is.

Sustainable By Montèl

Mooi voor jou & lief voor het milieu

Bij Montèl werken we hard aan verduurzaming. Elke dag zetten we stappen op weg naar een planeet die milieuvriendelijker en eerlijker is.

Nieuw: Sustainable by Montèl

Een collectie waarin duurzaamheid voorop staat. Dat zit extra relaxed!

We willen het verschil maken...

Van materialen tot arbeidsomstandigheden: bij elke stap maken we bewuste en zo verantwoord mogelijke keuzes voor mens en milieu.

...met een schonere productie

De frames zijn van verantwoord hout, de vulling heeft een een OEKO-TEX-label en de bekleding is gemaakt van duurzame materialen. 

De grootste pluspunten:

✔️ Gereycled plastic
De sustainable stoffen zijn onder andere gemaakt met plastic flessen.

✔️ Verantwoord hout
Voor de bankframes gebruiken we onder meer hout met FSC-label.

✔️ Circulaire pootjes
De pootjes zijn volledig recyclebaar.

✔️ Veilig voor mens & milieu
De vullingen bevatten geen schadelijk stoffen.

✔️ Stofrevolutie
We gebruiken drie innovatieve oersterke en ecovriendelijke stoffen.


Lees in dit digitale magazine meer over onze visie

Maak kennis met de Montèl Futura uit de sustainable collectie:

Montèl Futura | Duurzame hoekbank

Mooi voor jou en lief voor het milieu, dat is Montèl Futura. Deze splinternieuwe hoekbank maakt deel uit van de Sustainable by Montèl collectie: de bank is gemaakt met de focus op milieuvriendelijkheid. Zo is is het frame bijvoorbeeld gemaakt van hout met FSC-label. Ook van buiten is het een schoonheid, met z'n gebogen armleuning en unieke blokpootjes. Duurzaamheid en design in één.

Deze nieuwe hoekbank is vanaf nu te bewonderen in al onze 35 winkels. Maak via de button hieronder een afspraak en kom langs!


Montèl Futura hoekbank in stof vanaf 2899.-

Montèl Futura | Duurzame 3-zitsbank

De Montèl Futura 3,5-zits bank maakt deel uit van de Sustainable by Montèl collectie. Dat betekent dat deze 3,5-zitsbank gemaakt is met de focus op milieuvriendelijkheid. Zo is voor het frame verantwoord hout gebruikt, heeft de vulling een internationaal veiligheidskeurmerk en bestaat de subtiel groene stof voor de helft uit gerecyclede plastic flessen.


Montèl Futura 3,5-zits in stof vanaf 1699.-

Montèl Futura | Duurzame divan

De Montèl Futura divan maakt ook onderdeel uit van de Sustainable by Montèl collectie. De divan is gevuld met comfortabel OEKO-TEX gecertificeerd koudschuim: dat is vrij van schadelijke stoffen en vormt zich naar je lichaam. Deze divan is bekleed met een grofgeweven bouclé-achtige stof wat bestaat uit herbruikte petflessen en gerecyclede garens.


Montèl Futura divan in stof vanaf 1499.-

Enkele highlights van de Montèl Futura:

✔️ 88% minder watergebruik
Tijdens de productie van onze nieuwe Sustainable by Montèl collectie wordt er 88% minder water verbruikt én de helft minder energie verbruikt. De CO2-uitstoot tijdens deze productie vermindert met maar liefst 34%. Hierdoor is de milieubelasting kleiner.

✔️ Zuiver en gezond
Onze sustainable stoffen bestaan voor de helft uit herbruikte materiaal. Voor deze duurzame stof is gebruikt gemaakt van petflessen en gerecyclede garens. De vulling heeft een internationaal keurmerk dat garandeert dat er geen schadelijke stoffen in zitten.

✔️ Voor alle groenfans
Wordt het een hoekmodel met een chaise longue-gedeelte om uitgebreid te relaxen? Of wil je liever een rechte bank? In kleur heb je 1001 mogelijkheden, zoals je van Montèl bent gewend. Wat betreft de bekleding bieden we de keuze uit drie sustainable stoffen.


Kom de Montèl Futura
ontdekken in de winkel!

De Sustainable by Montèl collectie is helemaal naar wens samen te stellen, zoals je van ons gewend bent! Onze adviseurs helpen je graag met het samenstellen van jouw Montèl bank. Maak een afspraak met één van onze 35 winkels. Zo ben je verzekerd van het juiste advies, kun je de Montel Futura uitproberen en kunnen we alle opties van de Sustainable by Montèl collectie inclusief stofstalen en kleuren toelichten.