10% korting op de hele collectie* | Bekijk actie

10% korting op de hele collectie* | Bekijk actie

Set Descending Direction
Page
Set Descending Direction
Page

Een vloerkleed kiezen, hoe doe ik dat?

Met een enorme keuze aan verschillende vloerkleden snappen we dat je wellicht wel wat advies kunt gebruiken bij het maken van jouw keuze. Vloerkleden zijn echte sfeermakers in huis en kunnen heel bepalend zijn voor de uitstraling van jouw woonkamer. Een vloerkleed zorgt letterlijk en figuurlijk voor warmte in huis, en kan verschillende losse meubels met elkaar ‘verbinden’ tot één geheel. Daarnaast is het ook nog eens een prachtige blikvanger! 

Daarom hierbij wat tips voor de aanschaf van een kleed

Bepaal het formaat

Het bepalen van het juiste formaat kun je op verschillende manieren doen. Er zijn een aantal standaard maten die veel verkocht worden: 170x240cm, 200x300cm en 250x350cm. Dit zijn maten die over het algemeen in de meeste ruimtes goed zullen passen. Als je wilt zien welk formaat het beste past in jouw interieur kun je kranten op de vloer leggen in de maat van het tapijt. Zo kun je checken of deze grootte goed past, of dat je misschien toch een andere maat nodig hebt. Past een standaard maat karpet niet? Dan kun je altijd nog gaan voor een op maat gemaakt vloerkleed.

Kies je vorm

Vierkant, rond, rechthoekig… Er zijn zoveel opties! Een rechthoekig vloerkleed is meest gekozen optie, maar het is tegenwoordig ook helemaal on trend om verschillende vormen vloerkleden samen te stylen. Leg bijvoorbeeld een rond vloerkleed gedeeltelijk over een rechthoekig kleed voor een speels effect. Met een rond vloerkleed doorbreek je de rechte lijnen in een ruimte, terwijl een vierkant of rechthoekig tapijt juist de lengte van een ruimte benadrukken. 

Een vloerkleed voor iedere ruimte

Of je ‘m nou in de woonkamer, slaapkamer of hal legt, een vloerkleed zorgt voor instant warmte in de ruimte. Houd je van een neutrale rustige inrichting dan kun je kiezen voor een gemêleerd vloerkleed. Mag jouw vloerkleed wel gezien worden, dan kun je kiezen voor een kleed met een opvallende print of een perzisch tapijt. Houd met kleur kiezen rekening met jouw inrichting. Het is vaak het mooiste als je kleuren uit jouw interieur terug laat komen in jouw karpet. Over het algemeen laat een matchende maar iets afwijkende kleur tint jouw meubels nog beter uitkomen. Het is ook leuk om de kleuren van jouw karpet terug te laten kopen in jouw sierkussens. Voor kleuradvies kun je terecht in onze Color Centres.

Hoe leg ik mijn vloerkleed neer?

Afhankelijk van waar jouw vloerkleed komt te liggen kun je jouw kleed hierop aanpassen. Als je losse meubelen wilt verbinden met elkaar, kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld jouw bank, salontafel en fauteuil samen te brengen op jouw kleed. Zorg dan dat in ieder geval de voorpoten van de meubels op het kleed staan. Zo maak je één geheel van de zithoek. Vind je een groot vloerkleed niet passen? Dan kun je ook voor een kleiner vloerkleed kiezen en jouw meubels eromheen plaatsen. Dit is met name een goede optie als je voor een kleed kiest dat een hele opvallende kleur of een druk patroon heeft. 

Wil je jouw kleed bij de eethoek betrekken? Let dan bij het formaat vloerkleed op dat het tapijt aan elke kant van de stoelen minimaal 60cm uitsteekt. Op die manier kun je jouw stoel gemakkelijk naar achter schuiven zonder dat deze van het kleed af schuift of achter het kleed blijft hangen. Wij kunnen ieder vloerkleed bovendien voorzien van een anti-slipmat. Hierdoor blijft jouw vloerkleed altijd op zijn plek liggen en voorkom je dat je met schoenen of meubels achter het kleed blijft haken. 

Hoe onderhoud ik mijn tapijt?

Om de levensduur van jouw karpet te verlengen kun je deze het beste 1 keer per week stofzuigen. Wanneer een vloerkleed net nieuw is zal deze nog wat ‘pluizen’. Dit komt doordat er nog wat losse vezels op het tapijt liggen. Hoe meer hoogpolig jouw tapijt is, hoe meer deze zal pluizen. Heb je een vlek in je vloerkleed? Dep deze dan droog met een stuk keukenpapier of droge handdoek. Voor meer tips over de behandeling van vlekken zie ook onze eerste hulp bij vlekken op stof. Wil je advies over vloerkleden? Maak dan een afspraak in onze winkels.

Vloerkleed kopen bij Montel

Een Montèl vloerkleed kopen kan online via onze webshop, of in een van onze winkels. Montèl biedt een betrouwbare service zowel tijdens als na het aankoopproces. Via jouw Montèl account houd je eenvoudig online jouw bestelling in de gaten. Wil je toch graag nog meer inspiratie opdoen. Kom dan naar een van onze vestigingen en ontdek alle mogelijkheden.