10% korting op de hele collectie* | Bekijk actie

10% korting op de hele collectie* | Bekijk actie

Op een Montèl met… Nathalie Brugman

Voor de aftrap van deze rubriek had Montèl de eer om een kijkje te nemen in het huis van de familie Brugman. Nathalie (51), Richard (55), dochter Annabel (20) en zoon Michiel (15) wonen al zo’n twintig jaar in een prachtig jaren 30 huis in de Betuwe. Nathalie: “We vielen destijds als een blok voor dit huis. De originele details, zoals de suite deuren en het glas in lood, zijn allemaal bewaard gebleven en dat maakt het huis prachtig en authentiek.”

Details

Naast de mooie jaren 30 details kwamen Nathalie en Richard tijdens de verbouwing van hun woning ook wat andere verrassingen tegen. “Verstopt onder gladde, houten platen kwamen we paneeldeuren tegen en onder een laag vloerbedekking in de gang lag nog een mooie terrazzovloer. Maar we kwamen ook wat jaren 70 dingen tegen waar we totaal niet blij mee waren, zoals een aluminium schuifpui en letterlijk overal grenen schrootjes tegen het plafond. Dat hebben we als eerste aangepast. Inmiddels is het huis helemaal naar onze zin!”

Van alles wat

Daarnaast vindt Nathalie het ook heel leuk om zich bezig te houden met de inrichting en styling van hun woning. “In mijn werk als interieurfotograaf zie ik veel typische woonstijlen, zoals landelijk of industrieel, voorbij komen. Als ik naar onze inrichting kijk kan ik dit het beste omschrijven als van alles wat! Oud, nieuw, design of minder duur. Ik vind het leuk om verschillende stijlen bij elkaar te combineren.”

Montèl Brooklyn

Sinds een aantal jaren heeft de familie Brugman de Montèl Brooklyn in hun woonkamer staan. “Het is een heerlijke familiebank, waar we allemaal op kunnen relaxen! Vaak zitten of liggen we er ‘s avonds op, maar Michiel woont echt op de bank. Rechts in het hoekje, daar kun je hem uittekenen!” De bank heeft al op meerdere plekken in het huis gestaan, want Nathalie houdt, zoals ze zelf zegt, er nogal van om het interieur wel eens te wisselen. “We hebben de bank gekocht voor de laatste verbouwing, waarbij we de eet,- en zitkamer hebben omgewisseld. Eigenlijk is hij voor dit gedeelte van de kamer dus net iets te groot. Maar het is zo’n fijne bank en deze zit nog helemaal prima, dat we dat voor lief nemen!”

Spullen met een verhaal

“De items die in ons huis staan hoeven dus niet aan een bepaalde ‘woonstijl’ te voldoen, maar achter de meeste dingen zit wel een geschiedenis of een verhaal. Daar houd ik van en dat maakt onze inrichting echt eigen.”

 

#mijnmontel

Heb jij ook een Montèl in je woonkamer staan? En vind je het leuk om met deze rubriek mee te doen en dus samen met je interieur helemaal in de spotlight te staan? Plaats dan een foto op Instagram, tag @montelwonen en
gebruik #mijnmontèl en wie sta jij binnenkort in deze rubriek!

 

Foto's: @nathalie.brugman.fotografie & https://www.nathaliebrugman.nl/

Gerelateerde artikelen

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een hoekbank kan een hoek aan de linker- en rechterkant hebben. Maar hoe kies je de juiste hoek? 1001...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een bank kun je op verschillende manieren plaatsen in de woonkamer. Zo plaats je jouw bank optimaal in de...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Wil je lang van jouw bank genieten? Zorg dan voor het juiste onderhoud van de bank. Ontdek de praktische...