Tot €500.- korting op jouw aankoop* | Bekijk actie

Tot €500.- korting op jouw aankoop* | Bekijk actie

De soorten stoffen waaruit je kunt kiezen zijn divers en mede bepalend voor de uiteindelijke uitstraling van je zitmeubel. Daarom kan het misschien lastig zijn om een keuze te maken. Je kunt namelijk kiezen tussen stoffen gemaakt van kunstvezels of natuurlijke materialen. Wil jij weten welke stoffen Montèl te bieden heeft en wat de eigenschappen van deze stoffen zijn? Lees dan dit blog voor meer informatie!

Algemene soorten stoffen

Wil jij graag een stoffen zitmeubel? Dan kan je kiezen uit drie algemene soorten stoffen die elk zijn eigen voor- en nadelen heeft:

Kunstvezels: synthetische meubelstof

De meeste stoffen bekleding van zitmeubelen zijn synthetisch. Deze stof is een samenstelling van verschillende vezels. Bijvoorbeeld acryl, polyamide, polyester en polypropyleen. Het voordeel van deze stoffen is dat ze minder gevoelig zijn voor verkleuring, slijtage en weinig vocht en vuil opnemen. Ideaal voor als je bijvoorbeeld kleine kinderen hebt die wel eens wat op de bank knoeien.

Meubelstof van natuurlijke materialen

Meubelstoffen van natuurlijke materialen zijn te onderscheiden in plantaardige materialen en dierlijke materialen. Stoffen gemaakt van plantaardige materialen zijn textielvezels, zoals katoen en linnen. Bij dierlijke materialen kan je denken aan wol en scheerwol, zoals schapenvacht. Voordelen zijn dat ze vaak meer comfort bieden en prettiger aanvoelen. Dit resulteert wel in een duurder prijskaartje dan synthetische stofsoorten. Ook zijn deze stoffen kwetsbaarder voor slijtage en nemen deze eerder vocht en vuil op dan synthetische stoffen. Aan de andere kant zijn meubelstoffen van natuurlijke materialen wel weer minder brandbaar.

Wil jij weten hoe je de verschillende meubelstoffen goed kunt onderhouden? Lees dan het blog met onderhoudtips voor stof.

Soorten stoffen bij Montèl

Voor iedereen voelt een stof anders. Daarom kun je bij Montèl kiezen uit verschillende soorten stoffen, zodat je een soort stof kiest die voor jou het meeste comfort biedt en het prettigst aanvoelt.

Wil jij een stof die bestaat uit verschillende garen? Kies dan voor Platweefsels. Platweefsel is een stof zonder pool die minder vuil aantrekt, maar wel gevoelig is voor licht.
Met de stof Chenille krijgen de platweefsels een rijke uitstraling. De gesneden polen staan bij deze stof vrijwel rechtop en zorgen hierdoor voor een mooie, volle tint. Na enige tijd wordt de plek waar op gezeten wordt donkerder, doordat hier de polen één richting ombuigen. Geen slijtage, maar een optisch effect.
Wil je dezelfde uitstraling als de stof Chenille, maar dan met een grotere slijtweerstand? Kies dan voor de stof Bouclé. Deze stoffen zijn wel gevoeliger voor vuil en vet.
Een stof met de uitstraling van fluweel is Velours. De binding en dichtheid van het weefsel bepaalt onder andere de kwaliteit van deze stof.
Op zoek naar een luxe stof en een tijdloze uitstraling? Kies dan voor Montero. Of je nu kiest voor modern of klassiek, deze stof maakt iedere bank exclusief.
De stof die heerlijk zacht en behaaglijk aanvoelt is Montello. Zeer sterk en beschikbaar in vele kleuren, zodat er voor iedere interieurstijl een bijpassende kleur te vinden is.
Als laatste kan je nog kiezen voor Monzana. Dit is een stof die een hoge slijtweerstand heeft. Ook deze stof is in diverse kleuren verkrijgbaar, zodat je altijd een kleur vindt die past bij jouw interieur.

Kies jouw soort stof

Wil je graag nog meer mogelijkheden van stof? Bekijk dan het Colour Center van Montèl. De soorten stoffen kun je natuurlijk minder goed online bekijken als in het echt. Kom deze daarom bekijken in één van de Montèl vestiging of maak een afspraak voor een kleur en interieuradvies waar alle mogelijkheden aan bod komen.

 

Gerelateerde artikelen

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een hoekbank kan een hoek aan de linker- en rechterkant hebben. Maar hoe kies je de juiste hoek? 1001...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een bank kun je op verschillende manieren plaatsen in de woonkamer. Zo plaats je jouw bank optimaal in de...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Wil je lang van jouw bank genieten? Zorg dan voor het juiste onderhoud van de bank. Ontdek de praktische...