10% korting op de hele collectie* | Bekijk actie

10% korting op de hele collectie* | Bekijk actie

Een stoffen bank is warm, staat gezellig en is knus in iedere woonkamer. Daarom kiezen veel mensen voor een bank van stof. Op stof kunnen helaas wel vlekken ontstaan. Om deze goed te kunnen verwijderen lees je in dit blog hoe je “eerste hulp verleent” bij het ontstaan van een vlek!

Iedereen wil natuurlijk een mooie bank die vlekvrij is. Helaas is het bij stof weleens het geval dat er een vlek kan ontstaan. Gelukkig zijn diverse oplossingen mogelijk om vlekken uit je stoffen bank zo goed mogelijk te verwijderen. Montèl helpt je hier graag bij. Zo zijn de eerste handelingen die je kunt verrichten het belangrijkste om de vlek zo goed mogelijk te verwijderen. Daarnaast verschilt het per substantie welke aanpak en middel het beste werkt om de vlek, die door de substantie ontstaan is, te verwijderen.

Stap 1

Een substantie kan vast of vloeibaar zijn. Denk bij een vaste substantie bijvoorbeeld aan mayonaise of pastasaus. Een vloeibare substantie is bijvoorbeeld frisdrank of soep. Voor beide substanties is de eerste stap net even wat anders:

Vaste substantie:
Wanneer een vaste substantie is gemorst op de stof, dient deze verwijderd te worden met een lepel. Probeer zo min mogelijk in het weefsel te drukken en schraap het van het oppervlak. Dep het daarna droog met een tissue of schone theedoek.

Vloeibare substantie:
Dep vloeibare substanties met een tissue of schone theedoek. Zorg hierbij dat je niet wrijft! De meeste dranken zijn daarna met lauw water te verwijderen. Herhaal deze behandeling zo vaak als nodig is. Daarna kan je het stof nog eventueel nadrogen met een föhn, let er hierbij wel op dat je de föhn niet te dicht op de stof houdt.

Stap 2

Op een stoffen bank kunnen allerlei substanties gemorst worden die vlekken veroorzaken. Speciaal voor het verwijderen van deze vlekken is er een vlekkentabel voor stof. Hierin kun je aflezen welke handeling je kunt verrichten om een vlek te verwijderen.

Een veel voorkomende vlek is bijvoorbeeld frisdrank. Zowel oude als verse vlekken die hierdoor ontstaan zijn makkelijk te verwijderen door een sopje van lauw water met wolwasmiddel. Ook warme dranken, soep en bijvoorbeeld ijsvlekken kun je door deze handeling verwijderen. Herhaal indien nodig.

Een andere veelvoorkomende vlek die gemorst wordt op stof is olie. Voor zowel oude als verse olievlekken geldt dat je deze kunt verwijderen met behulp van terpentine, maar alleen als je bank geen schuimrubbervulling heeft. Naast olievlekken kun je terpentine ook nog gebruiken voor het verwijderen van een aantal andere vlekken zoals textiellijm, jus en boter.

Vlekken verwijderen geen issue meer

Vlekken uit stoffen banken zijn goed te verwijderen als je direct 'eerste hulp verleent' bij het ontstaan van een vlek. Weet je nog altijd niet zeker wat de beste oplossing is voor jouw vlek? De klantenservice van Montèl helpt je graag verder. 

 

Gerelateerde artikelen

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een hoekbank kan een hoek aan de linker- en rechterkant hebben. Maar hoe kies je de juiste hoek? 1001...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een bank kun je op verschillende manieren plaatsen in de woonkamer. Zo plaats je jouw bank optimaal in de...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Wil je lang van jouw bank genieten? Zorg dan voor het juiste onderhoud van de bank. Ontdek de praktische...