10% korting op alle fauteuils* | Bekijk actie

10% korting op alle fauteuils* | Bekijk actie

Plooivorming

Of je er nu op zit, ligt of hangt... als je je bank gebruikt, zakt de bank in naar een optimaal zitcomfort en ontstaat er plooivorming. Bij een nieuwe bank is de vulling nog ongebruikt en stug en dus nog niet gevormd naar jouw eigen zitcomfort. Daardoor ziet de bekleding er nog helemaal strak uit. Je zou het kunnen vergelijken met een nieuw paar schoenen. Die moet je ook eerst inlopen. 

Afhankelijk van het type vulling, zoals losse vlokkenvulling of vaste vulling met binnenvering, en de intensiteit van het gebruik van jouw Montèl zakt de bank in. Plooivorming is hierdoor onvermijdelijk. De bekleding vormt zich namelijk om de vulling van de bank heen.

Daarnaast bepaalt de natuurlijke rek in de gekozen stof of leersoort in welke mate plooivorming ontstaat. Plooivorming is heel erg functioneel. Naden komen minder onder druk te staan waardoor jouw Montèl langer mee gaat. 

We begrijpen het dat je jouw eigen Montèl graag zoveel mogelijk als nieuw wilt houden. Daarom delen we in de video op deze pagina een aantal tips.

Pilling

Zie jij kleine stofbolletjes op je Montel?
Geen zorgen, lees hier alle informatie en onze tips.

Vlekkenbescherming

Bescherm je Montèl tegen vlekken met onze
Protexx service, lees hier alle informatie.