Velours banken zijn weer helemaal terug van weggeweest. Dit zachte en aaibare materiaal maakt het nog lekkerder om ’s avonds op de bank te kruipen en heerlijk te ontspannen. Bovendien zorgt een velours bank voor een stijlvolle en chique uitstraling in je woonkamer. In dit blog vertellen we je meer over deze woontrend en lichten we een aantal velours artikelen van Montèl voor je uit. 
 

Sophisticated sixties

Het materiaal velours, ook wel fluweel genoemd, vindt zijn oorsprong in de jaren zestig, oftewel: de sophisticated sixties. Een periode die zich kenmerkt door elegantie, glans, chique pastelkleuren en aaibare materialen. Velours past perfect tussen deze kenmerken en was daarom een graag gezien materiaal in deze jaren. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en komt de trend van aaibare materialen opnieuw op. Om deze reden doet velours dan ook opnieuw zijn intrede. We zien dit materiaal niet alleen in klassieke interieurs, maar ook in bijvoorbeeld de industriële stijl. De prachtige uitstraling van dit materiaal kan goed met andere materialen gecombineerd worden en is hierdoor in verschillende interieurs een waardevolle toevoeging.

Velours in beeld

De Montèl sixties bank en fauteuil behoren tot onze klassieke toppers. De schuine, verchroomde pootjes steken mooi af tegen het glanzende velours en de ronde vormen: een echte eyecatcher in je woning! Daarnaast zijn diverse andere banken van Montèl ook verkrijgbaar in een velour uitvoering, bekijk de mogelijkheden in één van de Montèl vestigingen. Vind je een bank van velour iets teveel van het goede dan kan je jouw bank ook uitbreiden met velours kussens zoals de Montèl Scott, deze zachte en aaibare kussens maken je bank nog comfortabeler. Daarnaast kan je ook kiezen voor een karpet met een velour look zoals de Montèl Rubens, zo maak je jouw zithoek helemaal compleet. Wil je meer inspiratie opdoen? Bestel dan het gratis Montèl magazine en laat jezelf verrassen door de verschillende mogelijkheden die Montèl je te bieden heeft.  

Gerelateerde artikelen

Yvon van Grinsven - 01 July 2019

Past een donkere muur in jouw huis? Volg onze handige checklist en kom er hier achter. 1001 mogelijkheden. ...

Yvon van Grinsven - 20 June 2019

Benieuwd hoe ingenieur Robert Vassi de leefruimte omtovert tot een gezellige, rustgevende ruimte?

Yvon van Grinsven - 20 June 2019

Een grote ruimte inrichten kan best lastig zijn. Lees hier onze handige tips voor een harmonieuze indeling...

0
Tik op het hartje wanneer je iets mooi vindt.
Wat je mooi vindt, wordt opgeslagen in je wenslijst.