TREND 2019: vormen

Verschillende vormen combineren in je interieur is een van de opvallende trends van 2019. Ben je op zoek naar afwisseling en verrassing in je woonruimte? Speel dan bijvoorbeeld met meubels in dezelfde kleuren en stoffen maar met verschillende vormen. Je woonruimte wordt er een levendig en tegelijkertijd harmonieus geheel van. Er zijn natuurlijk talloze vormen: recht, rond, grillig en hoekig. Voor het interieur maken we hier onderscheid tussen organische en geometrische vormen. Wil je weten wat jij met vormen in je woonruimte kunt doen? Lees dan gauw verder.

Organische vormen voor de zachte touch

Organische vormen zijn natuurlijke vormen die voorkomen bij mensen, dieren en planten. De ronde vormen geven elke ruimte een zachte uitstraling. Heb je een woonruimte met veel strakke, rechte lijnen die je graag wat sfeer wilt geven? Doorbreek dit dan met ronde of ovale meubels en ontwerpen. Je woonruimte oogt een stuk vriendelijker. Dit kan overigens alles zijn van een ronde tafel tot een muuropening met een boog, een beeld met ronde vormen of een ovaal karpet, afhankelijk van wat je mogelijkheden zijn en wat je leuk vindt. Heb je een bank met een hoekig ontwerp? Leg er ronde kussens op en je hebt een mooie mix van een strak ontwerp met een zachte touch.

Geometrische vormen

Geometrische vormen zijn juist harde en rechte lijnen en figuren. Denk aan een kubustafel met zijn hoekige vorm, maar ook aan een behang met een geometrische print van strakke lijnen. Geometrische vormen geven de woonruimte een opgeruimd en strak uiterlijk dat soms koel over kan komen. Gecombineerd met organische vormen of warme, aardse kleuren bijvoorbeeld, zorgen ze juist voor een spannend contrast in je woonruimte.

Inspiratie nodig?

Is jouw inrichting toe aan een make-over? Combineer dan eens verschillende vormen voor een levendig en spannend contrast. Bezoek voor inspiratie een vestiging bij jou in de buurt en maak een afspraak met een van onze adviseurs voor interieuradvies op maat. Zij helpen je graag met ideeën en laten je de laatste trends op het gebied van vormen bij Montel zien.

Gerelateerde artikelen

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een hoekbank kan een hoek aan de linker- en rechterkant hebben. Maar hoe kies je de juiste hoek? 1001...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een bank kun je op verschillende manieren plaatsen in de woonkamer. Zo plaats je jouw bank optimaal in de...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Wil je lang van jouw bank genieten? Zorg dan voor het juiste onderhoud van de bank. Ontdek de praktische...