De trend van 2019: herkenbare materialen

In de trend van 2019 zijn alle materialen toegestaan, op voorwaarde dat je ze als zodanig herkent. Dat betekent dat hout bijvoorbeeld er ook echt uitziet als hout. Hetzelfde geldt voor materialen als marmer, glas of natuursteen. Ze mogen gezien worden. Om levendigheid in je woonruimte te creëren, breng je volop contrast aan. Zo zorgt een warme stof samen met koel marmer voor een spannende tegenstelling. Lees meer over verschillende materialen die horen bij de trend van 2019.

Velvet voor de zachte look

Zacht fluweel zagen we ook in 2018 al in het interieur. De aaibare stof zorgt voor een chique en zachte uitstraling van je meubels. Je kunt kiezen voor velvet accessoires als kussens, maar ook een bank of een poef krijgt een bijzondere look met deze stof in bijvoorbeeld geel, oudroze of smaragdgroen.

Decoreer met metallics

Goud, zilver, koper of zachtrosé goudtinten: prachtige metallics waar je je interieur een beetje glitter meegeeft. Je kunt het zelf zo bont of subtiel maken als je wilt.

Naturel is de basis

De natuur speelt al een tijdje een grote rol in het interieur. In de dagelijkse hectiek zorgen natuurlijke materialen voor aangename rust en warmte in huis. Hout, leer of wol geven een ultieme naturel look. Heerlijk genieten van een warm, wollen tapijt op je houten vloer!

Gekleurd glas als blikvanger

Denk je bij glas aan de glazen salontafel en plafonnière van je oma of oude tante? Dat kan kloppen: glazen accessoires zijn retro. Anno 2019 is er opvallend, gekleurd glas om je woonruimte mee op te vrolijken en mag de glazen salontafel weer!

Planten horen er helemaal bij

Bij materialen kun je ook denken aan kamerplanten. Een klein beetje natuur en de bijzondere vormen en patronen van planten dragen bij aan een afwisselend uiterlijk van je woonruimte.

Maak een afspraak

Ben je op zoek naar inspiratie voor jouw inrichting? Breng een bezoek aan een van onze vestigingen en laat je inspireren door de mogelijkheden met materialen. Of maak een afspraak met een van onze adviseurs voor een vrijblijvend interieuradvies.

Gerelateerde artikelen

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een hoekbank kan een hoek aan de linker- en rechterkant hebben. Maar hoe kies je de juiste hoek? 1001...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een bank kun je op verschillende manieren plaatsen in de woonkamer. Zo plaats je jouw bank optimaal in de...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Wil je lang van jouw bank genieten? Zorg dan voor het juiste onderhoud van de bank. Ontdek de praktische...