10% korting op alle fauteuils* | Bekijk actie

10% korting op alle fauteuils* | Bekijk actie

Op een Montèl met… Manon

In deze tweede editie van “Op een Montèl met…” mogen we binnenkijken bij Manon (Foodblogger voor www.healthyfoodiemanon.com - 35 jaar). Manon woont samen met haar man Michel en hun drie katten in Tilburg. "We waren op slag verliefd op deze woning! Helemaal omdat deze bijna vier keer zo groot is als het appartement waar we eerst in woonden."

“Eind oktober 2019 kregen we de sleutel van ons heerlijke huis, aan het randje van het centrum. We vielen meteen als een blok voor de woning toen we het op Funda zagen. Aan alles voelden we, dit is ons huis!” En dat enthousiaste gevoel werd alleen maar versterkt toen Manon en Michel het huis een aantal dagen later mochten bezichtigen. “De verkopers vonden ons enthousiasme zo leuk dat ze, ondanks de vele andere geïnteresseerden, besloten het huis aan ons te verkopen. Je begrijpt wel dat wij ons geluk niet op konden!” vertelt Manon. 

Grote hoekbank

Nadat ze te horen kregen dat de verkopers het huis aan hen wilde verkopen zijn Manon en Michel meteen op pad gegaan om een nieuwe bank aan te schaffen. “Ik wilde al zo lang een grote hoekbank en riep altijd dat ik dan een Montèl bank wilde hebben. Toen we de Monza zagen zeiden we alle twee, dit is ‘m! Na het proefzitten was het helemaal duidelijk en we tekenden die avond nog voor de bank. En dat terwijl we het koopcontract nog niet hadden getekend!”

Verbouwen en inrichten

Toen het stel de sleutel kreeg besloten ze om te kijken wat ze als eerste wilden aanpakken en verbouwen in het huis. “De woonkamer en keuken stonden bij ons op nummer 1. En voor die twee projecten hadden we ook een deadline, want ik wilde graag kerst met familie in ons nieuwe huis vieren.” Na het nodige kluswerk was het voor het stel tijd om aan de inrichting van de woning te gaan denken. “Wat ik heel erg leuk vind is dat ik dit huis eindelijk heb kunnen inrichting zoals ik wilde. Mijn favoriete kleur is geel en dat zie je dan ook terug in een aantal accenten van onze woning. Okergeel is nu natuurlijk een trendkleur en daar ben ik ook zeker heel blij mee. Mijn man zag een gele muur in de woonkamer alleen niet zo zitten, dus één van de slaapkamers heeft nu een gele muur. Ik word er echt vrolijk van!” Manon omschrijft haar stijl verder als een mix van Scandinavisch en Boho-chique met vrolijke, kleurrijke accenten. “Waar ik heel blij mee ben is het getekende portret van ons met de katten, we krijgen daar echt zulke leuke reacties op!”

Bijzonder groot

De verhuizing naar dit huis is voor het stel zeker bijzonder. “We zijn van een klein appartementje van 39m2 zonder balkon, verhuisd naar een huis dat vier keer zo groot is. Inclusief flinke tuin! We genieten iedere dag van die ruimte om ons heen.” En een groot huis betekent voor Manon en Michel ook een grote bank. Ze hebben de Montèl Monza in een ruime hoekopstelling. “Er past veel visite op de bank. Onlangs organiseerde ik een brunch voor een aantal collega foodbloggers en we pasten zelfs met acht dames op de bank!”

Lekker relaxen

“De bank betekent voor ons: rust! Mijn favoriete plek is de chaise longue. Ik kan heerlijk zitten en liggen daar. Lekker met een kop thee een boek lezen of heerlijk onderuitgezakt voor een avondje Netflix.”

Instagram: @healthyfoodie_manon Facebook: Healthyfoodie Manon
Website: https://www.healthyfoodiemanon.com/

 

Gerelateerde artikelen

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een hoekbank kan een hoek aan de linker- en rechterkant hebben. Maar hoe kies je de juiste hoek? 1001...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een bank kun je op verschillende manieren plaatsen in de woonkamer. Zo plaats je jouw bank optimaal in de...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Wil je lang van jouw bank genieten? Zorg dan voor het juiste onderhoud van de bank. Ontdek de praktische...