Een grote ruimte inrichten

Een grote ruimte inrichten met Montèl

Heb je een ruime woonkamer? Dan weet je hoe lastig het kan zijn om deze knus in te richten en ervoor te zorgen dat de ruimte oogt als een geheel. Wij geven je een aantal handige tips om van je grote woonkamer een gezellige en persoonlijke ruimte te maken. Lees ze hier.

Kies voor grote objecten

Een grote ruimte heeft veel baat bij grote en volumineuze meubels en accessoires. Zo mag je zithoek bestaan uit een royale bank met behoorlijk wat body. Dat kan een grote hoekbank zijn, maar denk ook aan twee grote bankstellen bij elkaar. Kleed de zithoek aan met een groot, wollig of hoogpolig kleed en een ruime salontafel. Kies om de zithoek af te maken voor een muurvullend schilderij. Accessoires als vazen of planten mogen ook lekker groot zijn.

Plaats meubels in het midden

Waarschijnlijk ben je gewend je meubels zoveel mogelijk tegen de muur te plaatsen. Bij een grote woonkamer is het aan te raden meubels in het midden van de ruimte te plaatsen om zo de kamer beter op te vullen. Kies voor meerdere bankstellen bij elkaar of voor een bankstel met een of meerdere fauteuils.

Verdeel de woonkamer in ruimtes

Maak van je grote woonkamer een mooi geheel door deze op te delen in verschillende ruimtes. Dat klinkt tegenstrijdig, maar juist door te kiezen voor bijvoorbeeld een duidelijke zithoek, eethoek en werkplek creëer je overzicht en voorkom je dat de ruimte rommelig oogt. Daarbij is het ook geen probleem om hier en daar de ruimte open te laten, zodat je een duidelijke indeling ziet.

Maak je woonkamer persoonlijk

Voorkom dat je woonkamer groot en zakelijk oogt door er een persoonlijke touch en een gezellig thuisgevoel aan te geven. Dat kun je doen met open kasten die je opvult met bijvoorbeeld foto’s of souvenirs van verre reizen of vakanties of met mooie kunstobjecten.

Maak een afspraak voor interieuradvies

Bij Montèl helpen we je graag met de inrichting van je grote woonkamer. Bezoek een van onze vestigingen of maak een afspraak met een van onze adviseurs voor gratis interieuradvies. Zij laten je graag de verschillende mogelijkheden zien voor grote ruimtes.

 

Gerelateerde artikelen

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een hoekbank kan een hoek aan de linker- en rechterkant hebben. Maar hoe kies je de juiste hoek? 1001...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een bank kun je op verschillende manieren plaatsen in de woonkamer. Zo plaats je jouw bank optimaal in de...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Wil je lang van jouw bank genieten? Zorg dan voor het juiste onderhoud van de bank. Ontdek de praktische...