Met deze tips haal je het voorjaar in huis

De zon gaat steeds wat later onder en de temperaturen lopen op. Het voorjaar komt steeds dichterbij! Het is dan ook de hoogste tijd om het voorjaar ook in huis te halen. Want buiten mag het zonnetje zich dan wel vaker laten zien, binnen is het nu nog donker en winterachtig. Met onze tips haal jij de lente in huis.

1. Grote schoonmaak

Na een aantal maanden vaak binnen zitten is het tijd om het huis helemaal op te ruimen. Maak alle plekjes weer lekker schoon, zoals de hoekjes waar je normaal gesproken niet vaak komt. Zet daarbij alles aan de kant en opruimen maar! Dit is ook direct een goed moment om te kijken naar de inrichting van je woning. Is het tijd om wat te veranderen? Of wellicht je oude bank te vervangen voor een fris, nieuw exemplaar?

2. Maak gebruik van frisse stoffen

Is het tijd om een oude bank te vervangen of ga je jouw interieur upgraden met een heerlijke relaxfauteuil? Ga dan op zoek naar frisse kleuren en vrolijke patronen om direct de lentesfeer in huis te halen. Met de Montèl Diagonal bank haal je direct een frisse look in huis.

3. Verse bloemen

Verse bloemen in huis halen is een relatief goedkope en simpele manier om direct het lentegevoel te creëren in je huiskamer. Ga voor bloemen in prachtige, felle kleuren zoals rood of geel. Verse bloemen zien er niet alleen prachtig uit, maar ruiken ook nog eens lekker.

4. Vrolijke kleuren

Voeg wat accessoires toe in vrolijke kleuren en je zult zien dat dit voor een groot effect zorgt. Vervang bijvoorbeeld de sierkussens op de bank voor kussens met een vrolijk patroon of kies voor eetkamerstoelen in een vrolijke kleur.

5. Foto’s en wanddecoratie

Wanddecoratie is een belangrijke sfeerbepaler in de huiskamer. Kijk je al jaren naar hetzelfde schilderij of kunstwerk? Dan is het tijd om dit te vervangen voor nieuwe, frisse wanddecoratie. Hiermee creëer je direct weer een nieuwe, sfeervolle uitstraling.

6. Groene planten

Groene planten zijn eigenlijk nooit onmisbaar in je huis, maar helemaal niet in het voorjaar. Groene planten geven een mooi en vrolijk effect. Daarnaast is het erg gezond om groene planten in huis te hebben. Win-win!

7. Veel licht

In de winter zijn mensen meestal geneigd om de gordijnen vaak dicht te doen. Nu is het tijd om alles open te doen. De dagen worden steeds langer dus ook de gordijnen kunnen langer open. Dat komt goed uit, want daglicht is een stuk gezonder dan kunstlicht.

Gratis magazine

Wil jij ook jouw huiskamer een nieuwe, frisse look geven om het voorjaar te starten? Bestel dan ons gratis magazine voor nog meer inspiratie. Montèl biedt 1001 mogelijkheden in frisse, vrolijke meubels en accessoires. Wil je onze collectie met eigen ogen zien? Dat is uiteraard ook mogelijk! Kom gerust langs in een van onze vestigingen. Onze adviseurs staan voor je klaar om je te helpen.

 

 

Gerelateerde artikelen

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een hoekbank kan een hoek aan de linker- en rechterkant hebben. Maar hoe kies je de juiste hoek? 1001...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een bank kun je op verschillende manieren plaatsen in de woonkamer. Zo plaats je jouw bank optimaal in de...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Wil je lang van jouw bank genieten? Zorg dan voor het juiste onderhoud van de bank. Ontdek de praktische...