Sfeer in huis met verlichting

Als je je interieur in gaat richten, begin je meestal met nadenken over nieuwe meubels, welke vloer je wilt en hoe je wanden eruit gaan zien. Je muren heb je in je hoofd misschien al gedecoreerd met foto’s of kunst. Maar wat net zo belangrijk is wanneer je je woonruimte inricht, is de verlichting. Met de juiste verlichting in huis creëer je de sfeer waar jij je bij thuis voelt. Denk aan een fijne basisverlichting, maar vooral ook aan gezellige sfeerverlichting. Hoe je dat het beste doet? Lees onze tips hoe je met verlichting jouw favoriete sfeer in huis aanbrengt.

Begin met basisverlichting

Bedenk als eerste dat je verschillende soorten verlichting in je woonruimte nodig hebt. Allereerst is er de basisverlichting die de hele ruimte verlicht. Dat kan je doen met bijvoorbeeld een plafondlamp die licht naar boven en naar beneden schijnt, zoals de glazen Montèl Retro. Als dat niet voldoende licht voor de hele ruimte is, kun je er nog een of meerdere vloerlampen bijzetten voor extra basisverlichting, de Montèl Job bijvoorbeeld als je van een industriële look houdt.

Kies dan je sfeerverlichting

Sfeerverlichting zorgt voor gezelligheid en een aangename sfeer in je woonruimte. Het is daarom een mooie aanvulling op de basisverlichting. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Montèl Marble, een bijzondere tafellamp die mooi is om te zien en sfeerverlichting geeft. Net als de Montèl Swan, een aparte lamp met een sierlijke zwanenhals. Ben je op zoek naar een vloerlamp die sfeerverlichting geeft? Dan is de Montèl Octa, een glazen bol in een rank zwart frame, een aanrader. Liefhebbers van een trendy look kiezen de booglamp Montèl Space voor bij de zithoek of de salontafel. Wat deze lampen allemaal met elkaar gemeen hebben, is dat ze zorgen voor een sfeervolle verlichting en bovendien zijn voorzien van een prachtig ontwerp!

Maak een afspraak

Bekijk onze uitgebreide collectie verlichting in een van onze vestigingen. Bij Montèl helpen we je graag met persoonlijk advies. Maak een afspraak met een van onze adviseurs, zij laten je graag alle modellen zien en werken samen met jou aan een lichtplan.

Gerelateerde artikelen

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven - 14 March 2019

Je woonkamer is een van de leukste ruimtes in huis om in te richten. Het is de plek waar iedereen gezellig...

Montèl Vintage Blog
Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven - 20 February 2019

Houd je van meubels met een verhaal in je woonruimte? Richt dan je interieur in met een vintage stijl. Lees...

Montèl hoekbank Monza
Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven - 12 February 2019

Op zoek naar de ideale bank? Gebruik dan deze handige checklist met de juiste vragen om gemakkelijker en...