Montèl karpetten voor een compleet interieur

Karpetten zie je steeds vaker terug in het interieur. Ze spelen inmiddels een grote rol in onze woonruimtes. Niet alleen omdat een karpet iets doet met je interieur, maar ook omdat een vloerkleed geluiddempend werkt en comfortabel voelt aan je voeten. Bij Montèl vind je een uitgebreid assortiment karpetten. Vind je het lastig om een keuze te maken? Lees dan hier waar je op moet letten als je op zoek gaat naar een vloerkleed.

De afmeting en vorm van het karpet

De keuze van je karpet begint met het vinden van het juiste formaat. Dat is nog best een uitdaging. Het zou handig zijn als je een aantal kleden uit zou kunnen proberen om te zien wat het beste past onder je tafel, in de zithoek of slaapkamer. Onze tip is om kranten of tijdschriften neer te leggen en zo een idee te krijgen van de afmeting die je wilt en die bij je interieur past. Zo zie je vanzelf of een karpet onder de salontafel mooi staat of dat je de bank erbij wilt betrekken en je voor een grotere maat moet kiezen.

De vorm

Met deze handige truc met kranten en tijdschriften kun je ook de vorm die het best bij je interieur past, bepalen. Rond of vierkant, wat staat het mooist? Een rond karpet zorgt bijvoorbeeld voor contrast in een rechthoekige kamer met vierkante meubels. Met een rechthoekig karpet onder een evenzo rechthoekige eettafel benadruk je juist de vorm. Kies wat jij mooi vindt.

Een hoog- of laagpolig parket?

Een belangrijke keuze om te maken is de structuur van het karpet. Een hoogpolig vloerkleed zoals het Montèl Frans Hals heeft een warme en knusse uitstraling en geeft een strakke inrichting extra sfeer. Het kleed voelt zacht en lekker warm aan de voeten. Is het karpet bedoeld voor de eettafel en schuiven de stoelen er overheen? Dan is een laagpolige of gladde structuur een betere keuze. Zo zijn er verschillende mogelijkheden en maak je een afweging tussen wat je mooi vindt en waar het karpet voor dient.

Verschillende soorten materialen

Karpetten zijn verkrijgbaar in natuurlijke materialen als wol, katoen of sisal en synthetische materialen. Natuurlijke materialen hebben van zichzelf al een sfeervolle en luxe uitstraling. Wol heeft daarnaast de eigenschap dat het vuilwerend is en zacht aanvoelt. Sisal daarentegen heeft vanwege het materiaal en de kleur een warme uitstraling, maar is minder zacht aan de voeten. Karpetten van synthetisch materiaal hebben als voordeel dat ze gemakkelijk schoon te houden zijn. Ze zijn daarom bijzonder geschikt voor onder de eettafel.

Kies het patroon en de kleuren

Dit is misschien wel het leukste onderdeel van je karpet uitzoeken: het ontwerp! Natuurlijk kies je een patroon en kleur die je mooi vindt, maar het is ook belangrijk dat het karpet bij je interieur past. Heb je rustig gekleurde meubels en wil je je interieur opvrolijken? Kies dan voor een duidelijk aanwezig en druk patroon. Daarmee voegt het karpet iets toe aan je interieur. Houd je van kleur? Kies dan een karpet met een of meerdere kleuren, bijvoorbeeld de Montèl Utrillo, die bij de rest van je interieur passen en terugkomen, bijvoorbeeld in stoelen, banken of wanddecoratie. In de slaapkamer onder het bed past bij je drukke dekbedhoes een heerlijk, zacht egaal tapijt zoals de Montèl Siras.

Bekijk de karpetten in een van de Montèl showrooms

Wil je jouw interieur sfeer en warmte geven met een karpet? Neem een kijkje of maak vast een afspraak in een van onze vestigingen. Ontdek welk karpet bij jouw smaak en interieur past. Onze adviseurs helpen je graag met al je vragen en het maken van een keuze.

Gerelateerde artikelen

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een hoekbank kan een hoek aan de linker- en rechterkant hebben. Maar hoe kies je de juiste hoek? 1001...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een bank kun je op verschillende manieren plaatsen in de woonkamer. Zo plaats je jouw bank optimaal in de...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Wil je lang van jouw bank genieten? Zorg dan voor het juiste onderhoud van de bank. Ontdek de praktische...