Dutch Design made by Montèl

Van inspiratie naar ontwerp

Voordat een bank bij je thuis staat, vindt een maandenlang productieproces plaats. Hoofdontwerper Bram Nijman: “Een ontwerp begint natuurlijk met inspiratie die ik op allerlei plekken op doe. Dat kan een meubelbeurs zijn, maar ook iets dat ik op televisie zie. We deden dit jaar bijvoorbeeld inspiratie op in Milaan. De mooiste beelden hang ik op in onze designstudio. Samen met het team kijken we wat de trends zijn en wat een echte toevoeging voor Montèl is. Vanuit daar ontstaat het ‘spuugmodel’: de proefbank, waaraan we nog volop schaven’.

Liefde voor banken

Bram en zijn team doen hun uiterste best om tot prachtige ontwerpen te komen. In de beste Dutch Design-tradities, allemaal 100% Montèl: gemaakt met kennis van en liefde voor het meubelvak én helemaal naar wens af te stylen. Zodat jij thuis een unieke bank of fauteuil hebt staan, in je favoriete kleur en materiaal, en voorzien van alle luxe en comfort die je wilt. Felrood leer? Elektrisch verstelbare relaxfauteuil? Andere pootjes? Alles kan! Maar daar gaat natuurlijk nog een heel proces aan vooraf.

Geen detail missen

Elke Montèl wordt in de eigen fabriek geproduceerd zodat er aan elk detail de grootste zorg wordt besteed. Vroeger werd er in dit hele traject veel heen en weer gemaild met de fabriek, maar tegenwoordig gaat het team van Montèl zo’n zeven keer de vloer op om met de makers te sparren. Bram: “Op deze manier missen we geen enkel detail en weten we zeker dat elk model 100% Montèl wordt. Dat betekent: hoge kwaliteit en waanzinnige comfort. Daar zetten we ons met z’n alle continue voor in”.

Alleen het aller-allerbeste

Alles wordt geproduceerd met de beste materialen. Neem anilineleer: dat is een van de fraaiste en minst bewerkte leersoorten die er is. Omdat we zeker zijn van onze kwaliteit, geven we drie jaar extra garantie bovenop de standaard twee jaar in de meubelbranche. Wat je ook kiest; de kwaliteit is super en de prijs nog beter. Topdesign + een no-nonsense Hollands prijskaartje. Elk stuk leer wordt minitieus gecontroleerd op oneffenheden. Bram Nijman: “Dat een koe langs een prikkeldraad is gelopen of door een insect is gebeten wil je niet terugzien in je bank”

Oersterke basis & krachtpatsers

Voor de dragende delen van het frame van een Montèl bank wordt beuken gebruikt: een harde houtsoort die tegen een stootje kan en zorgt dat de constructie solide blijft, hoe lang en hoe vaak je er ook op zit. Iedere Motnèl wordt gemaakt door een club vaste krachten, vakmensen met elk hun eigen specialiteit. Dat ‘kracht’ kun je overigens vaak letterlijk nemen: zeker leerbewerking is fysiek behoorlijk zwaar werk! 

 

Gerelateerde artikelen

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een hoekbank kan een hoek aan de linker- en rechterkant hebben. Maar hoe kies je de juiste hoek? 1001...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een bank kun je op verschillende manieren plaatsen in de woonkamer. Zo plaats je jouw bank optimaal in de...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Wil je lang van jouw bank genieten? Zorg dan voor het juiste onderhoud van de bank. Ontdek de praktische...