Hoe creëer je een Franse sfeer in huis?

Een Frans interieur is stijlvol en romantisch en door kleine veranderingen maak je jouw huis al wat Franser. Linda’s Zomerweek, die door middel van de sfeervolle Pitch bank gesponsord wordt door Montèl, heeft dit jaar ook een Frans thema. Dit zie je terug in het hele decor.  Benieuwd hoe je net als bij Linda’s Zomerweek een Franse sfeer kunt creëren? Lees dan snel verder.

Een Franse stijl

Om je interieur te voorzien van een Frans tintje, is het om te beginnen belangrijk om te weten hoe een Franse stijl er precies uitziet. Een Frans interieur kenmerkt zich door ronde, elegante vormen en veel decoraties zoals fijne bloemen en weelderige beeldjes. De Franse stijl wordt omschreven als romantisch, elegant en luxe. 

Accessoires

Er zijn diverse, brocante accessoires die je woning wat Franser maken. Een bistrostoeltje met een gewelfde, ronde rugleuning is bijvoorbeeld een perfecte toevoeging. Hang in je eetkamer een kroonluchter op, die zorgt voor een weelderig, Frans interieur. Ook brocante lijsten en spiegels zijn zeer geschikt. Luxe wijnkoelers en vintage koffers zijn een ander voorbeeld van goed aansluitende accessoires. Je hoeft niet gelijk een grote verandering te maken, iets kleins als het toevoegen van een broodplank aan je keuken zorgt er ook al voor dat je de bourgondische, Franse uitstraling creëert.

Banken met een Frans tintje

De Pitch bank van Montèl is niet voor niets gekozen in een Franse themaweek. Door de ronde vormen en de zachte, comfortabele uitstraling straalt de Pitch een Franse stijl uit. Ook de knopen op het zit- en ruggedeelte dragen hieraan bij. Een andere typisch Franse bank is de chaise longue. Deze leunstoel met een verlengd voeteneinde is verkrijgbaar in verschillende stijlen en heeft als doel om ultiem te relaxen. Montèl heeft de Moreno chaise longue, die een prachtige, elegante vorm heeft en goed past bij een Frans interieur.  

Kom inspiratie opdoen

Ben jij geïnteresseerd in het toevoegen van een Frans vleugje aan je interieur, of wil jij juist een complete make-over? Kom naar een van onze winkels om de nodige inspiratie op te doen. Onze adviseurs laten je alle mogelijkheden zien en beantwoorden met plezier al je vragen.
 

 

Gerelateerde artikelen

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een hoekbank kan een hoek aan de linker- en rechterkant hebben. Maar hoe kies je de juiste hoek? 1001...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een bank kun je op verschillende manieren plaatsen in de woonkamer. Zo plaats je jouw bank optimaal in de...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Wil je lang van jouw bank genieten? Zorg dan voor het juiste onderhoud van de bank. Ontdek de praktische...