Kleurentrends van 2020

De trend die eind 2019 steeds meer in opkomst kwam, wordt in 2020 helemaal doorgetrokken. Tegenwoordig mogen de kleuren en kleurencombinaties wat gewaagder, overdadiger en kleurrijker zijn. Daartegenover staat ook een andere kleur die enorm in opkomst is, namelijk naturel. Montèl beschikt over een ruime collectie waarin je deze kleuren terugziet. We vertellen je graag meer over de kleurentrends van 2020.

Ton sur ton

Bij ton sur ton kies je voor kleuren uit dezelfde kleurgroep maar met verschillende tinten. Denk daarbij aan donkergroen, lichtgroen en mintgroen. Zo weet je zeker dat alle elementen prachtig bij elkaar passen. Bovendien ontstaat er een mooi geheel in je interieur. Door deze kleuren te combineren, creëer je een chique, originele en gedurfde uitstraling.

Okergeel

Okergeel was een aantal jaar geleden een echte trend, maar eind 2019 opnieuw in opkomst. Okergeel brengt warmte en vrolijkheid naar je interieur. Bovendien is deze kleur eenvoudig te combineren met andere tinten, zoals zwart en grijs. Je kunt okergeel op diverse manieren terug laten komen in je interieur. Maak een muur okergeel, kies voor okergele accessoires of een okergeel meubelstuk, zoals deMontèl Tuscan. Combineer het met gouden elementen voor een chic geheel.

Groen

De kleur groen associëren we met natuur, rust en harmonie. Groen is ook een echte trend in 2020. Deze kleur kun je eenvoudig terug laten komen met sfeervolle planten in je interieur. Kies daarnaast voor diverse groentinten: van mosgroen tot legergroen. Daarnaast is deze kleur prachtig in combinatie met grijze tinten en blauwe, aardse tinten. Wil je een spannend en speels effect creëren? Kies dan voor roze accenten in combinatie met groen. De Montèl Giant is een voorbeeld van een bank die volledig in deze trend past. Met zijn stoere groene kleur en strakke uitstraling is het een echte blikvanger in je huiskamer.

Terracotta

Terracotta is een prachtige en speelse basiskleur voor je interieur. Denk bij deze kleur aan potten en bakstenen met een warme tint. Deze kleur brengt dan ook veel sfeer en warmte naar je interieur. Bovendien is deze kleur eenvoudig te combineren met diverse andere tinten. Bruin en beige doen het altijd goed in combinatie met terracotta. Wil je een lichte en zachte sfeer creëren? Maak dan gebruik van pasteltinten in combinatie met terracotta. Ook Montèl geeft gehoor aan deze trend, zoals met deze stijlvolleMontèl Kubik fauteuil.

Naturel

Naturel is een trend die we dit jaar zeer veel terug zien en gaan zien. Natuurlijke tinten brengen sfeer en warmte in je interieur. Je kunt eindeloos veel kanten op en deze tinten zijn in vrijwel iedere stijl toe te passen. Kies voor diverse natureltinten en verschillende structuren voor een levendig effect. Daarnaast is naturel een goede basiskleur voor diverse andere kleuren. Neem nou de Montèl Preston. Het design is chic in zijn eenvoud, onder andere door de stijlvolle vormgeving van de verstelbare armlegger van deze bank. De metalen sledepoten aan de onderzijde van de bank zorgen voor een ruimtelijk effect. Zandkleurige banken worden vaak veel gecombineerd met warme tinten, waardoor er een sfeervol geheel ontstaat.

Kom naar de winkel

Wil je meer inspiratie opdoen of alle trends zien op het gebied van kleuren? Bestel dan onzegratis magazine en laat je inspireren. Liever onze collectie met de kleurentrends en -combinaties met eigen ogen zien? Dat is uiteraard ook mogelijk! Kom gerust langs ineen van onze vestigingen. Onze adviseurs staan voor je klaar om je te helpen bij jouw keuze.

Gerelateerde artikelen

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een hoekbank kan een hoek aan de linker- en rechterkant hebben. Maar hoe kies je de juiste hoek? 1001...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een bank kun je op verschillende manieren plaatsen in de woonkamer. Zo plaats je jouw bank optimaal in de...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Wil je lang van jouw bank genieten? Zorg dan voor het juiste onderhoud van de bank. Ontdek de praktische...