5 woontips van interieurarchitect Michiel de Zeeuw

Montèl Styling days

Heb jij ook altijd zo’n moeite met het inrichten van je woonkamer? Of kun jij wel wat inspiratie en tips gebruiken om jouw huis nog leuker in te richten? Tijdens de Styling Days werkt Montèl samen met interieurarchitect Michiel de Zeeuw (bekend van oa. RTL woonmagazine) en hij geeft je in deze blog vijf gouden tips om van je huis nog meer een thuis te maken! 

Restylen!

Wil je jouw woonkamer een update geven, maar laat je budget nog geen nieuwe meubels toe? Denk dan is aan een herinrichting met je eigen meubels! Wissel je bank en fauteuil een keer van plek en zet dat dressoir eens in een andere hoek. Kleed de boel aan met wat leuke, nieuwe accessoires, zoals een karpet, een nieuwe lamp of verschillende salontafels en het voelt alsof je een compleet anders huis binnen stapt. Let bij een restyling wel goed op de voorbereiding. Haal de ruimte in één keer helemaal leeg en kijk ook goed naar de ruimte zelf. Op deze manier kan je goed analyseren wat je wel of niet wilt houden en wilt terugzetten in de ruimte. Succes gegarandeerd!

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

Ga eens na waar je naar kijkt als je op je meubels plaatsneemt. Is dit uitzicht naar je zin en past het bij de bui waar je in bent als je daar zit? Een rommelige kast om op uit te kijken als je ontspannen wilt zitten is niet altijd even handig. Denk daar van te voren dus goed over na!

 

Lesje kleuren kiezen

Het kiezen van een juist kleurenpallet voor je inrichting kan een lastig klusje zijn. De kleuren op je muur bepalen voor een groot gedeelte de sfeer in je huis. Let er dus allereerst op of je gaat voor warme of koele tinten. Verder blijft een inrichting het meest rustig als je naast de basis wit en zwart steeds met drie kleuren werkt. Binnen deze drie kleuren mag je wel met lichte en donkere tinten werken, maar ga niet met meer tonen werken. Op deze manier ontstaat er een balans in de ruimte, zoals is gedaan bij de trendstijl Terracotta.

Accessoires - Less is more

Accessoires bestaan uit verschillenden maten, vormen en stijlen. Zorg dat je binnen één thema of woonstijl blijft en werkt met verschillende groottes. Vaak kopen mensen te veel en te kleine items waardoor het rommelig en onrustig wordt. Koop ook af en toe iets wat van waarde is en symbool staat voor een belangrijk moment in je leven.Op deze manier maak je de items persoonlijk.

Color it up!

Wanneer je snel een andere sfeer in huis wilt hebben, is het schilderen van je muren (en plafond) vaak van grote impact. Wees dus niet te voorzichtig met kleur en pas het vooral op alle wanden toe en niet een muurtje. Neem ook, wanneer je voor een lichtere tint gaat, je plafond eens mee. Je zal zien dat er daardoor een mooie eenheid ontstaat die je meubels extra laat opvallen. Wie echt van schilderen houdt neemt ook het lijstwerk in huis mee, dan wordt het helemaal 2020 qua inrichting.

Gerelateerde artikelen

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een hoekbank kan een hoek aan de linker- en rechterkant hebben. Maar hoe kies je de juiste hoek? 1001...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een bank kun je op verschillende manieren plaatsen in de woonkamer. Zo plaats je jouw bank optimaal in de...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Wil je lang van jouw bank genieten? Zorg dan voor het juiste onderhoud van de bank. Ontdek de praktische...