10% korting op alle fauteuils* | Bekijk actie

10% korting op alle fauteuils* | Bekijk actie

Iedere leersoort heeft een stoere uitstraling. Leer is een echt natuurproduct en komt misschien wel bij jou in het interieur heel mooi tot zijn recht. Niet alleen verschillen interieurs, maar ook leer verschilt per soort. Wil jij graag een zitmeubel die bekleed is met leer? Lees dan in dit blog over de verschillende leersoorten die Montèl jou te bieden heeft en leer meer over leer.

Leer en meubels

Laar maakt je zitmeubel stoer, sterk en comfortabel. In het begin ruik je nog helemaal de nieuwigheid en is het leer strak en nog niet ‘doorleefd’. Na enige tijd rekt het leer op en krijgt je meubel plooien. Dit is een kenmerk van leer en hier hoef je je geen zorgen over te maken, het leer gaat juist leven. Om je leer in goede conditie te houden, wordt wel aangeraden om je meubel periodiek met het geadviseerde middel te onderhouden. Wil je graag nog meer informatie over hoe je het leer van je zitmeubel goed kunt onderhouden? Lees dan het blog van Montèl over onderhoud van leer.

Leer leeft

Doordat leer een natuurproduct is, leeft het. Dit houdt in dat dag- of zonlicht het leer van je zitmeubel in min of meerdere mate laat verkleuren. Ook warmtebronnen, zoals verwarmingen, hebben invloed op kleur en laat deze vaak fletser worden. Daarnaast kan droge lucht leer uitdrogen, waardoor het gevoelig wordt voor allerlei invloeden van buitenaf. Toch blijft het een mooi natuurproduct, waar dan ook veel mensen voor kiezen!

Kies een leersoort van Montèl

Montèl vertelt je graag meer over de verschillende leersoorten. Ook wat de mogelijkheden ervan zijn, zodat je een leersoort kan kiezen die optimaal tot zijn recht komt in jouw interieur.

Analineleer:
Wil jij de leersoort die de meest natuurlijke vorm van leer heeft en het fraaist is? Kies dan voor vol analineleer. Deze soort voelt aangenaam aan en heeft dus een fraaie leerkwaliteit.

Semi-analineleer:
Een iets mindere natuurlijke vorm, maar wel met een betere beschermlaag is semi-analineleer. Dit leer is behandeld met een transparante kleurstof en voorzien van een afdeklaag. Hierdoor krijgt deze leersoort een hogere gebruikswaarde en behoudt zo langer zijn uitstraling dan vol analineleer.

Gedekverfd leer:
Gedekverfd leer is een leersoort die zeer praktisch in gebruik is. Dit komt doordat het leer voorzien is van een gepigmenteerd, niet doorzichtige beschermlaag. De natuurlijke oneffenheden in de huid vallen hierdoor wel minder op, maar is ideaal wanneer je bijvoorbeeld kleine kinderen hebt en toch graag een leren bank wil.

Geschuurd leer:
Op zoek naar een soort die heel zacht aanvoelt en een egale oppervlakte heeft? Dan zijn de geschuurd leersoorten een optie. Zacht om op te zitten, maar wel wat gevoeliger voor vuil en dus minder geschikt als je kinderen of huisdieren hebt die op de bank kunnen komen.

Binnen deze verschillende leersoorten zijn ook weer diverse mogelijkheden. Benieuwd hiernaar? Bekijk dan het Colour Center van Montèl.

Kies jouw soort leer

De soorten leer kun je natuurlijk minder goed online bekijken als in het echt. Of misschien vind je het lastig om een keuze te maken. Kom daarom naar één van de Montèl vestigingen of maak een afspraak voor een kleur- en interieuradvies.

 

Delen via Social Media

Gerelateerde artikelen

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een hoekbank kan een hoek aan de linker- en rechterkant hebben. Maar hoe kies je de juiste hoek? 1001...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een bank kun je op verschillende manieren plaatsen in de woonkamer. Zo plaats je jouw bank optimaal in de...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Wil je lang van jouw bank genieten? Zorg dan voor het juiste onderhoud van de bank. Ontdek de praktische...