10% korting op de hele collectie* | Bekijk actie

10% korting op de hele collectie* | Bekijk actie

Zitadvies ontvang je bij Montèl van begin tot eind. Denk aan de ideale afmetingen voor jouw fauteuil of de stijl van een bank zodat deze perfect past bij jouw woon interieur. Bij Montèl weten we bovendien als geen ander hoe belangrijk zitcomfort is. Het schuim in een bank of fauteuil bepaalt voor een groot deel het comfort. Daarom leggen we je uit wat de verschillen zijn tussen de diverse zitschuimen. Zo ontdek jij welke schuimsoort het beste bij jou past, zodat je geniet van optimaal zitcomfort!

Polyether kussens

Voor de liefhebbers van een stevig kussen is een polyethervulling een goede optie. Dit schuim zit vaak standaard in kussens en biedt een stevige, niet veerkrachtige basis. Polyether kussens zijn ideaal voor degenen die van een stevige stoel of bank houden en verder weinig eisen stellen aan zitcomfort. Dit schuimsoort is bovendien het voordeligst.

Koudschuim kussens

Houd je van een soepel en veerkrachtig kussen? Dan zit je met een koudschuim kussen altijd goed. Dit schuim biedt veel zitcomfort dankzij de hoge elasticiteit, waardoor het tevens een langere levensduur heeft. Bovendien heeft koudschuim een open celstructuur, waardoor het goed ventileert.

Lastilux kussens

Nog veerkrachtiger dan koudschuim zijn kussens van lastilux. Wanneer je in een bank of fauteuil met dit materiaal gaat zitten, vormt het schuim zich volledig naar de contouren van je lichaam. Hierdoor biedt het optimaal zitcomfort. Bovendien ventileert het schuim zeer goed en is het materiaal erg duurzaam. 

Sandwich kussens

Wil je graag een stevig zitkussen, maar wel een soepele rugleuning? Of wellicht andersom? Door de combinatie van polyether en koudschuim maken sandwich kussens dit mogelijk. Zo realiseer je het ideale zitcomfort voor jouw bank of fauteuil.

Kussens van metalen veren

Er bestaan twee typen veringen: binnenvering en pocketvering. Beide typen hebben metalen veren als kern. Deze kussens zijn vaak stevig, afhankelijk van het aantal veren per vierkante meter. Een kussen met binnenvering bestaat uit een aantal stalen veren die door middel van een spiraalveer aan elkaar verbonden zijn. Daarentegen zijn de veren bij pocketvering apart verpakt in zakjes. Hierdoor maken de veren geen geluid wanneer je er op gaat zitten en biedt het meer ondersteuning en zitcomfort.

Boxspring kussens

Wil je een stevig én comfortabel kussen, kies dan voor een boxspring variant. Dit kussen is een combinatie van een dubbele laag binnenvering en een toplaag. Deze toplaag kan een andere schuimsoort zijn, zoals polyether, koudschuim of lastilux. Een boxspring kussen is volledig te personaliseren, doordat je kunt variëren in de veren, draaddiktes en toplagen. Ideaal wanneer je specifieke eisen stelt aan het zitcomfort van een bank of fauteuil!

Ontvang gratis persoonlijk zitadvies

Wil jij advies van een professional of test je de verschillende schuimen graag zelf uit? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor zitadvies in een van onze vestigingen. Onze professionele adviseurs staan hier voor je klaar en helpen je de juiste schuimsoort kiezen voor jouw bank of fauteuil. 

Gerelateerde artikelen

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een hoekbank kan een hoek aan de linker- en rechterkant hebben. Maar hoe kies je de juiste hoek? 1001...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een bank kun je op verschillende manieren plaatsen in de woonkamer. Zo plaats je jouw bank optimaal in de...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Wil je lang van jouw bank genieten? Zorg dan voor het juiste onderhoud van de bank. Ontdek de praktische...