Vind je ideale bank met deze checklist

Ben je op zoek naar een nieuwe bank maar heb je nog geen idee hoe deze eruit komt te zien? Dan kan het vinden van je ideale bank een tijdrovende zoektocht worden van vergelijken, uitproberen en voor- en nadelen op een rijtje zetten. Wil je dat voorkomen? Gebruik dan onze handige checklist. Je bespaart tijd en de lijst helpt je de juiste keuze te maken. Lees snel verder.

1. Voor wie is de bank en hoe wordt hij gebruikt?

Hoe ga je de bank gebruiken? Ben je iemand die graag op de bank ligt of liever zit? En wie zijn de hoofdgebruikers? Het maakt veel uit of je huishouden bestaat uit een groot gezin dat vaak samen tijd op de bank doorbrengt of uit een tweepersoonshuishouden dat af en toe leest of een film kijkt vanaf de bank. Voor een groot gezin bijvoorbeeld is een bank in gezellig U-vorm een aanrader. De Montèl Star is zo’n bank: ruim, comfortabel en helemaal aan te passen naar eigen wensen.

2. Bedenk een aantal zaken van tevoren 

De bank neemt een groot deel van je woonruimte in. Wil je dat het zitmeubel een blikvanger is of dat het juist opgaat in het interieur? Kies je voor een ruimtelijk model op poten of voor een kamervullend, massief model? Bedenk van tevoren waar je voorkeur naar uitgaat. Wordt het een hoekbank? Dan is het belangrijk te weten aan welke kant je de hoek wenst voor je je zoektocht begint. Voor een bank die voor het raam komt te staan raden we aan te kiezen voor een lage rugleuning, zodat je goed zicht naar buiten toe houdt.

3. Wat betekent comfortabel zitten voor jou?

Zoveel mensen, zoveel banken, zoveel verschillende manieren van zitten. Bedenk wat je fijn vindt zitten: een zachte of harde zitting. Ben je niet zo groot? Ga dan op zoek naar een bank die niet te diep is voor meer zitcomfort. Probeer de bank uitgebreid uit in de winkel zoals jij hem thuis gebruikt, ook als dat liggend is. Adviseurs zijn wel wat gewend.

4. Neem staaltjes mee

De kleur van je nieuwe bank hangt natuurlijk af van je smaak, maar ook van de rest van je interieur. Als het kan, is het handig een staaltje mee te nemen van bijvoorbeeld gordijnen of het tapijt, zodat je zeker weet dat je bijpassende tinten kiest.

Bezoek de showroom

Ben je klaar voor de zoektocht naar je ideale bank? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs bij een vestiging bij jou in de buurt. Zij laten je graag de mogelijkheden zien. Vergeet niet je checklist!

Gerelateerde artikelen

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een hoekbank kan een hoek aan de linker- en rechterkant hebben. Maar hoe kies je de juiste hoek? 1001...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een bank kun je op verschillende manieren plaatsen in de woonkamer. Zo plaats je jouw bank optimaal in de...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Wil je lang van jouw bank genieten? Zorg dan voor het juiste onderhoud van de bank. Ontdek de praktische...