Tips voor een vintage interieur

Vintage kom je tegen in kleding en interieur: authentieke spullen uit de jaren vijftig tot en met tachtig. Oude, leren jassen van het Amsterdamse Waterlooplein tot glazen lampen en houten dressoirs met de karakteristieke look van meer dan dertig jaar geleden. Spullen die al een leven gehad hebben en een verhaal met zich meedragen. Houd je van een uniek interieur met karakter en ben je op zoek naar een vintage look? Lees onze tips hoe je een vintage interieur creëert met oude én nieuwe items.

1. Persoonlijke herinneringen

Bij een vintage interieur horen authentieke meubels, het liefst met een gebruikte look zodat duidelijk is dat het item een verhaal heeft. Een oude, leren bank of stoel krijgt alleen maar meer karakter met ruw geworden leer. Vintage meubels kun je op markten in de buurt kopen, maar voor een echte, persoonlijke herinnering gebruik je meubelstukken die je bijvoorbeeld ergens tijdens een fijne vakantie op de kop getikt hebt of die een familie-erfstuk zijn. Zo houd je herinneringen bij je en vertelt je vintage item zijn eigen verhaal.

2. Combineer met retro

Voor een vintage interieur hoef je niet persé alleen oude, gebruikte spullen te gebruiken. Banken en zitmeubels bijvoorbeeld zijn na zoveel jaren niet altijd even comfortabel meer. Bekijk voor meubels en inrichting met een retrosfeer eens de Vintage Luxury woonstijl van Montèl. Banken, stoffen, kleden en accessoires met een vintage look geven net dat beetje extra comfort en een moderne twist aan je vintage interieur.

3. Combineer vintage met andere woonstijlen

Vintage is een stijl die je goed kunt combineren met andere woontrends. Zo geven in een strak, modern interieur jouw vintage items juist karakter aan de inrichting. Maar bijvoorbeeld ook de eenvoudige, natuurlijke Scandinavische stijl gaat goed samen met vintage items. In een industriële omgeving met een betonnen of bakstenen wand, komt de vintage look helemaal tot zijn recht!

Bezoek de showroom

Zie jij een vintage interieur wel zitten? Bekijk dan onze vintage collectie online of laat je inspireren in een van onze vestigingen. Interieuradviseurs staan klaar om je vragen te beantwoorden en van passend advies te voorzien.

Gerelateerde artikelen

Yvon van Grinsven - 14 March 2019

Je woonkamer is een van de leukste ruimtes in huis om in te richten. Het is de plek waar iedereen gezellig...

Montèl hoekbank Monza
Yvon van Grinsven - 12 February 2019

Op zoek naar de ideale bank? Gebruik dan deze handige checklist met de juiste vragen om gemakkelijker en...

Yvon van Grinsven - 31 July 2018

Er zijn diverse schuimen voor banken en fauteuils. Zit jij graag op een stevig kussen of geef je de voorkeur...

0
Tik op het hartje wanneer je iets mooi vindt.
Wat je mooi vindt, wordt opgeslagen in je wenslijst.