10% korting op de hele collectie* | Bekijk actie

10% korting op de hele collectie* | Bekijk actie

Je woonkamer inrichten met Montèl

Je huis inrichten is altijd leuk. Een likje verf, nieuwe meubels of een andere opstelling doen wonderen voor je interieur en geven nieuwe energie. Een van de leukste ruimtes om in te richten, is je woonkamer. De plek waar iedereen dagelijks bij elkaar komt om te kletsen, eten, werken, huiswerk te maken of gewoon lekker een boek te lezen. Bedenk daarom goed hoe je al deze activiteiten inpast als je je woonkamer in gaat richten. Lees onze stappenplan om van de woonkamer de favoriete, centrale plek te maken!

Voor wie en wat?

Voordat je begint met kleuren, verlichting of meubels uitkiezen, bedenk wie de woonkamer gebruikt en hoe. Is het ook de eetkamer en wil je uitgebreid na kunnen tafelen? Wordt er huiswerk gemaakt of regelmatig gewerkt? Hoe prominent wil je dat de tv aanwezig is? Zet samen met je huisgenoten alle functies en wat je daarbij nodig hebt op een rijtje. Denk aan het juiste licht, stopcontacten, internetverbinding, maar ook of je ergens een afgezonderd hoekje wilt maken om te lezen of werken. Wonen er nog jonge kinderen? Dan kun je denken aan een klein speelhoekje en een duidelijke scheiding tussen zit- en eetgedeelte zodat je rustig na kunt tafelen. Beperk jezelf in eerste instantie niet in je wensen, je kunt altijd nog functies combineren!

Wat wordt de indeling?

De volgende stap is een plattegrond van je huidige woonkamer maken. Belangrijk daarin is de vorm, maar geef ook aan waar er ramen zijn, bijvoorbeeld met uitzicht op de tuin of het balkon. En natuurlijk deuren, trappen en hoekjes waar je rekening mee moet houden als je in gaat richten zijn handig om duidelijk te markeren, net als inbouwkasten en de open haard. Als je dat gedaan hebt, kun je beginnen met indelen. Een manier om dit te doen is de functies die jullie bedacht hebben, op losse papiertjes te schrijven. Vervolgens kun je ze op de plattegrond leggen en er zolang mee spelen en variëren totdat je je ideale indeling gevonden hebt.

Kies je stijl

Zijn jullie eruit qua indeling? Dan begint nu de laatste stap: welke stijl kies je? Hiervoor zijn vele mogelijkheden. Je kunt gezamenlijk een moodboard maken met inspiratie van Instagram, Pinterest of interieursites. Zo kom je uiteindelijk tot misschien wel een mooie mix van stijlen die bij iedereen van het gezin past. Ook accessoires voor de finishing touch kun je hierin meenemen.

Kom inspiratie opdoen

Ben je op zoek naar inspiratie voor je nieuwe woonkamer? Bezoek dan een van onze vestigingen. Bij Montèl helpen we je graag met persoonlijk interieuradvies. Maak daarvoor een afspraak met een van onze verkoopadviseurs. Zij helpen je graag met je perfecte woonkamerinrichting.

Gerelateerde artikelen

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een hoekbank kan een hoek aan de linker- en rechterkant hebben. Maar hoe kies je de juiste hoek? 1001...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Een bank kun je op verschillende manieren plaatsen in de woonkamer. Zo plaats je jouw bank optimaal in de...

Start delenDeel dit op Pinterest
Yvon van Grinsven

Wil je lang van jouw bank genieten? Zorg dan voor het juiste onderhoud van de bank. Ontdek de praktische...