Sustainable By Montèl

Mooi voor jou & lief voor het milieu

Bij Montèl werken we hard aan verduurzaming. Elke dag zetten we stappen
op weg naar een planeet die milieuvriendelijker en eerlijker is.

Sustainable By Montèl

Mooi voor jou & lief voor het milieu

Bij Montèl werken we hard aan verduurzaming. Elke dag zetten we stappen op weg naar een planeet die milieuvriendelijker en eerlijker is.

456

Nieuw: Sustainable by Montèl

Een collectie waarin duurzaamheid voorop staat. Bij ons heb je 1001 mogelijkheden om je eigen Montèl zelf samen te stellen. En nu komt daar nog een extra optie bij: de keuze voor duurzaam. Dat zit extra relaxed!

We willen het verschil maken...

We willen het verschil maken met een schonere productie. Van materialen tot arbeidsomstandigheden: bij elke stap maken we bewuste en zo verantwoord mogelijke keuzes voor mens en milieu. Zo blijven niet alleen wij, maar ook de generaties na ons genieten van hun Montèl. Op deze manier werken wij hard aan verduurzaming. Elke dag zetten we stappen op weg naar een planeet die milieuvriendelijker en eerlijker is.

...met een schonere productie

Onze sustainable collectie wordt met zorg in eigen huis ontworpen. De frames zijn van verantwoord hout, de vulling heeft een een OEKO-TEX-label en de bekleding is gemaakt van duurzame materialen. Kom snel deze prachtige en planeetvriendelijke banken uitproberen!

De grootste pluspunten:

✔️ Gereycled plastic
Van plasticsoep tot bank: de sustainable stoffen zijn onder andere gemaakt met plastic flessen.

✔️ Verantwoord hout
Voor de bankframes gebruiken we onder meer hout met FSC-label.

✔️ Circulaire pootjes
De pootjes zijn volledig recyclebaar.

✔️ Veilig voor mens & milieu
De vullingen bevatten geen schadelijk stoffen.

✔️ Stofrevolutie
In deze gloednieuwe collectie gebruiken we drie innovatieve oersterke en ecovriendelijke stoffen. Onze sustainable stoffen zijn er met luxe fluwelen look, een grove bouclé-achtige afwerking of een subtiel two-tone effect. Ze voelen allemaal superzacht aan en ze hebben een chique weving. Stijlvol en verantwoord: win-win!


Maak kennis met de Montèl Futura uit de sustainable collectie:

Montèl Futura | Duurzame hoekbank

De Montèl Futura hoekbank maakt, net als de Montèl Futura 3-zits, ook deel uit van de Sustainable by Montèl collectie. Bij deze hoekbank staat milieuvriendelijk wederom centraal. Zo is is het frame bijvoorbeeld gemaakt van hout met FSC-label. Overigens is het ook van buiten is een schoonheid, met z'n chique stiksels en unieke blokpootjes. Duurzaamheid en design in één.

Montèl Futura | Duurzame 3-zitsbank

De Montèl Futura 3-Zits bank maakt deel uit van de Sustainable by Montèl collectie. Dat betekent dat deze 3,5-zitsbank gemaakt is met de focus op milieuvriendelijkheid. Zo is voor het frame verantwoord hout gebruikt, heeft de vulling een internationaal veiligheidskeurmerk en bestaat de subtiel groene stof voor de helft uit gerecyclede plastic flessen.

Montèl Futura | Duurzame 3-zitsbank

De Montèl Futura 3-Zits bank maakt deel uit van de Sustainable by Montèl collectie. Dat betekent dat deze 3,5-zitsbank gemaakt is met de focus op milieuvriendelijkheid. Zo is voor het frame verantwoord hout gebruikt, heeft de vulling een internationaal veiligheidskeurmerk en bestaat de subtiel groene stof voor de helft uit gerecyclede plastic flessen.

Montèl Futura | Duurzame divan

De Montèl Futura divan maakt ook onderdeel uit van de Sustainable by Montèl collectie. De divan is gevuld met comfortabel OEKO-TEX gecertificeerd koudschuim: dat is vrij van schadelijke stoffen en vormt zich naar je lichaam. Deze divan is bekleed met een grofgeweven bouclé-achtige stof wat bestaat uit herbruikte petflessen en gerecyclede garens.

Enkele highlights van de Montèl Futura:

✔️ 88% minder watergebruik
Tijdens de productie van onze nieuwe Sustainable by Montèl collectie wordt er 88% minder water verbruikt én de helft minder energie verbruikt. De CO2-uitstoot tijdens deze productie vermindert met maar liefst 34%. 

✔️ Zuiver en gezond
Enkele van onze sustainable stoffen bestaan voor de helft uit herbruikte plastic flessen. Voor deze duurzame stof is gebruikt gemaakt van petflessen en gerecyclede garens. Hierdoor is de milieubelasting kleiner. Daarnaast is zelfs de binnenkant ‘groen’. De vulling heeft een internationaal keurmerk dat garandeert dat er geen schadelijke stoffen in zitten. Dat lounget nog lekkerder!

✔️ Voor alle groenfans
Wordt het een hoekmodel met een chaise longue-gedeelte om uitgebreid te relaxen? Of wil je liever een rechte bank met plek voor drie personen? In kleur heb je 1001 mogelijkheden, zoals je van Montèl bent gewend. Wat betreft de bekleding bieden we de keuze uit drie sustainable stoffen die voor het grootste gedeelte uit gerecyclede materialen bestaan. Welke het ook wordt; je keuze is sowieso groen. Want met deze bank draag je bij aan een schonere toekomst.


Kom de Montèl Futura
ontdekken in de winkel!

De Sustainable by Montèl collectie is helemaal naar wens samen te stellen, zoals je van ons gewend bent! Onze adviseurs helpen je graag met het samenstellen van jouw Montèl bank. Maak een afspraak met één van onze 35 winkels. Zo ben je verzekerd van het juiste advies, kun je de Montel Futura uitproberen en kunnen we alle opties van de Sustainable by Montèl collectie inclusief stofstalen en kleuren toelichten.