• Orderstatus
onderhoudsadviezen

 

Eigenschappen, tips en
onderhoud meubelen

Zitcomfort

Elk zitmeubel is voorzien van vulmaterialen, ondersteund door een ondervering. De meest gebruikte soorten ondervering zijn singels en nosagvering. Het verschil zit vooral in het zitcomfort. Zo hebben singels een zachter zitcomfort dan nosagveren. Een andere soort ondervering is de interieurvering. Deze heeft een duurzaam en comfortabel zitcomfort en bestaat uit conische veren, die meestal ondersteund worden door een nosagveer.

Hieronder staat een uitleg over de verschillende soorten vullingen en hun eigenschappen.

Vulmaterialen

Dons, vlok en staafjesvulling

Veel zitmeubelen zijn ontworpen om lekker zacht in weg te zakken. Dit geeft een heerlijk comfortabel zitcomfort. De zitvulling bestaat meestal uit een aantal compartimenten die afzonderlijk worden gevuld met dons, polyethervlokken of -staafjes, of een combinatie van deze materialen. De gescheiden compartimenten voorkomen, dat de vulling zich kan verplaatsen van het ene gedeelte van het kussen naar het andere. Wel zal het materiaal zich in het gebruik verspreiden door het gedeelte waarin het zich bevindt. We bevelen van harte aan deze vullingen dagelijks op te schudden. Wanneer u dit achterwege laat, kan het zijn dat deze vulling, omdat deze gaat inzakken en plakken, niet meer in goede staat is terug te brengen. Vanzelfsprekend geven deze zachte vullingen aanleiding tot meer plooivorming dan andere ‘hardere’ vullingen. Dit is een bewuste keuze van de ontwerper, uw zitmeubel krijgt hierdoor een rijker, nonchalanter en speelser uiterlijk.

Polyether

Polyether heeft een regelmatige celstructuur, waardoor een aangenaam gevoel ontstaat. Bij een juist soortelijk gewicht voldoet polyether goed voor de verwerking van zit- en rugkussens in meubelen. Polyetherschuim kan gemaakt worden met veel of weinig lucht. Dit wordt aangegeven met Soortelijk Gewicht (SG). Hoe hoger dit cijfer, hoe vormvaster het polyetherschuim.

De volgende eigenschappen zijn verder van toepassing: normale levensduur, verpulvert niet, geurloos, lucht- en vochtdoorlatend, zeer goede scheurweerstand, goede rekbaarheid, niet brandvertragend, geeft geen stof af en is niet-allergeen.

Binnenvering

Binnenvering bestaat uit conische veren die meestal ondersteund worden door nosagvering. Binnenvering is duurzaam, biedt een comfortabel zitcomfort en geeft een perfecte ondersteuning.

Pocket Binnenvering

Naast gewone binnenvering bestaat ook pocket binnenvering. Hierbij zijn alle veren individueel verpakt en individueel aan elkaar verbonden, waardoor het zitcomfort nog comfortabeler wordt.

onderhoudsadviezen onderhoudsadviezen

 

Koudschuim

Koudschuim, ook wel Hoog Rendement-schuim genoemd, is een materiaal dat door de open celstructuur zeer goed ademt en goed vocht opneemt. Koudschuim is een polyurethaanschuim. Het wordt tijdens de fabricage niet op hoge temperatuur gemaakt, waardoor het schuim goede comfort- en duurzaamheidseigenschappen bezit. Met name bij zwaardere belasting ontstaat een sterke tegendruk. Het materiaal heeft een hoge comfortstandaard en behoudt deze tijdens de gehele levensduur.

De volgende eigenschappen zijn verder van toepassing: lange levensduur, verpulvert niet, geurloos, lucht- en vochtdoorlatend, hoge scheurweerstand, goede rekbaarheid, hoog comfortgevoel, brandwerende eigenschappen, geeft geen stof af en is niet-allergeen.

Lastilux

Met Lastilux is een nieuwe standaard in comfort neergezet. Bij de ontwikkeling van Lastilux is uitgegaan van de specifieke comforteigenschappen van Latex kernmateriaal. Met name de eerste aanraking geeft een aangenaam zacht gevoel terwijl bij dieper indrukken een sterke tegendruk ontstaat. Lastilux combineert eigenschappen van Latex met de unieke eigenschappen van polyether en koudschuim.

De eigenschappen van Lastilux zijn: lange levensduur, verpulvert niet, geurloos, lucht- en vochtdoorlatend, hoge scheurweerstand, hoge rekbaarheid, brandwerend, licht in gewicht, stofvrij en anti-allergisch.

Comfort: het reactieve comfortschuim van Lastilux zorgt ervoor dat de veerkracht hoog is. De celstructuur is open en zeer gedifferentieerd.

Levensduur: Lastilux is een veredelde koudschuimkwaliteit, waarvan de comforteigenschappen nog eens extra zijn geaccentueerd. Dit luxe comfortschuim is zeer geschikt voor zitkussens waarbij extra comfort en duurzaamheid wordt vereist.

Boxspring

Boxspring biedt een zeer hoge zit kwaliteit. Deze kwaliteit wordt steeds vaker verkocht in zittingen van een bank. Dit comfort voelt steviger en comfortabeler aan en geeft een betere ondersteuning. Boxspring garandeert tevens een duurzaam zitcomfort. 

montel - commercial

Over Montèl

Van soort bekleding tot kleur, uitvoering of het soort pootjes. Zelfs de zithoogte is zelf te bepalen. Bij ons koop je topkwaliteit tegen een gegarandeerd lage prijs en met de garantie voor jarenlang zitplezier. Elke Montèl bank wordt met de grootste zorg ontworpen en geproduceerd.

Montèl
bank

Daarom Montèl

Een nieuwe bank of fauteuil koop je niet elke dag. Daarom mag je van Montèl vakkundig advies en uitgebreide service verwachten. Van de aankoop in de winkel tot de bezorging thuis. Een optimale en goede klant ervaring bij Montèl is ons doel. Je krijgt bij ons dan ook op elk product 5 jaar garantie.

Woonmagazine vol inspiratie

Woon
magazine
Montel magazine Gratis aanvragen
Om je beter van dienst te zijn maakt Montèl gebruik van cookies. Voor meer informatie klik hier.